3 mega spektakli na festivalu Rocks & Stars @ Cave Romane

4 Tenora, Verdijeva opera Trubadur v izvedbi hrvaškega narodnega gledališča iz Osijeka in Gibonni – na festivalu Rocks & Stars @ Cave Romane vas že v prvih 15 dneh pričakujejo tri mega predstave! 

Promocijsko sporočilo, 26. 6. 2019
3 mega spektakli na festivalu Rocks & Stars @ Cave Romane

Letošnjo poletno kulturno in zabavno sceno na medulinski rivieri na Hrvaškem, v starem vinkuranskem kamnolomu, bo 29. junija odprla skupina 4 tenora, ki jo sestavljajo Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić in Filip Hozjak.

Njihov glasbeni spektakel bo spremljala tudi humanitarna akcija z Unicefom, saj partnerja festivala, Bina Istra in Arena Hospitality Group, podpirata njegove podporne programe, namenjene najmlajšim, sredstva pa bodo vložena v opremljanje porodnišnice v puljski splošni bolnišnici.

Po tako spektakularnem odprtju pa lahko javnost v Vinkuranu 7. julija pričakuje več kot 160 članov hrvaškega narodnega gledališča iz Osijeka. Izvedli bodo najbolj znano Verdijevo opero Trubadur, ki bo v tem naravno spektakularnem okolju seveda poskrbela za nepozabno premiersko vzdušje. Fenomenalno umetniško interpretacijo Verdijevega Trubadurja v kamnolomu Vinkuran bodo dopolnili prizori 3D-kartiranja, vizualni učinki, konji, ogenj in izjemno vključevanje alpinistov.

"Bogata dramaturgija slavnega Verdijevega Trubadurja, prežeta z ljubeznijo, spletkami, ljubosumjem, bo prav na festivalu Rocks & Stars @ Cave Romane v starem rimskem kamnolomu dobila največjo izrazno moč v prikazovanju kompleksnih medosebnih odnosov, ki jih je slavni skladatelj umetniško ovekovečil," je dejal Robert Bošković, režiser opere. Opero in orkester hrvaškega narodnega gledališča iz Osijeka vodi maestro Filip Pavišić.

Prvi dnevi festivala bodo 12. julija dosegli vrhunec z nastopom enega in edinega Gibonnija, hrvaškega glasbenega mojstra, briljantnega umetnika. Njegovega bogatega glasbenega opusa ni treba posebej opisovati, saj že misel nanj avtomatično ustvarja melodije v mislih, ob katerih smo plesali, se poljubljali, ljubili, uživali, jokali in živeli. Živa glasbena legenda ne bo naredila le mega spektakla na čisto svoj način, temveč bo kot vedno oživila tisti košček naše duše, na katerega včasih pozabimo.

Bogat festivalski program se bo skozi poletje nadaljeval v istem slogu, saj bodo v Vinkuranu nastopili še Josipa Lisac, Umberto Tozzi, stand up komik Vlatko Štampar, Abba tribute show Abbazzia – The unforgettable experience ...

Pokrovitelji festivala so predsednica Republike Hrvaške, Kolinda Grabar-Kitarović, Občina Medulin, turistična skupnost občine Medulin, Ministrstvo za turizem in Ministrstvo za kulturo, partnerji pa so Bina Istra, Arena Hospitality Group, HEP, Medea vinarija, Croatia osiguranje, Uniline, Stella Artois, Suzuki Pula - Motor Teh. Auto, CMC TV, Radio Koper in Glas Istre.

Za podrobnejše informacije obiščite caveromane.com, vstopnice za vse dogodke na festivalu Rocks & Stars @ Cave Romane pa lahko kupite na eventim.hr in na prodajnih mestih Eventima. Vsi festivalski dogodki se začnejo ob 21. uri.

Najbolj brano