Najboljše resolucije za zdravo ljubezensko življenje v letu 2023: Poskrbite za zdrav odnos in delujte v sozvočju s svojim srcem

Da bi se letos izognili pastem rutine in ponavljanju.

Lifestyle, 22. 2. 2023
Najboljše resolucije za zdravo ljubezensko življenje v letu 2023: Poskrbite za zdrav odnos in delujte v sozvočju s svojim srcem - Foto: Profimedia

Albert Einstein je norost opredelil kot "obnašanje na enak način in pričakovanje drugačnega rezultata". Neusmiljena trditev, ki nas nekoliko žgečka, ko razmišljamo o svojem ljubezenskem življenju. Lahko si rečemo, da nikoli nimamo možnosti ali da srečujemo le zelo toksične ljudi. Lahko pa zavrnemo ujetost v to žalostno usodo in prevzamemo pobudo. Ideja? Leto 2023 začnite na najboljši možni način z dobrimi odločitvami za zaščito svojega srca in s spodbujanjem odnosa, da bo ta zdrav in skrben.

Ne spreglejte:

Prenehajte delati načrte 

"Počakal bom še dva dni, da vidim, ali mi res ne odgovarja", "Verjetno ima veliko dela in ne želi ničesar ponuditi", "Spoznal je nekoga drugega in mu ni mar zame" ... Ugibanja, ki se vrtijo v vaši glavi, poleg tega, da vam jemljejo dragoceni čas, k zadevi ne prispevajo ničesar. Nehajte se mučiti s "če". V življenju se morate sprijazniti s tem, da ne veste, in da nima smisla ure in ure razpravljati o tem, česar ne morete nadzorovati. S tem boste sprostili veliko mentalnega prostora in negativnosti. 

Držite se tega, kar čutite

Pozabite na ugibanja o hipotetičnih načrtih, motivacijah ali "znakih", veliko bolj koristno se je osredotočiti na to, kaj čutimo. Tako lahko prikličemo znameniti "šesti čut" ali vrtoglavico prvega vtisa. Z mislijo, da se bo oseba, ki se resnično zanima za vas in si želi zdravega, vzajemnega odnosa, obnašala primerno. To pomeni, da vas bo cenila, vas prijazno pogledala, vam ponudila srečanje in vam odgovorila v normalnem časovnem okviru.

Spoznajte resnico 

Strah ga je obveznosti, občasno se še vedno videva s svojo bivšo, ima zabave, ki trajajo več kot 72 ur, zruši vsak drugi zmenek, nikoli ti ne ponudi srečanja ... Vsa ta vedenja imajo zagotovo nešteto racionalnih, morda celo veljavnih razlag, a samo zato, ker neko dejanje razumeš, še ne pomeni, da ga moraš sprejeti. Še posebej, če vas postavlja na stranski tir, vas prizadene ali v vas vzbuja negotovost.  

Bodite odprti za spremembe

Ali vsi vaši bivši kadijo trofeje, nosijo obleke ali delajo v filmski industriji? Morda je čas, da izstopite iz svojega fizičnega, družbenega ali kulturnega fetiša in si dovolite, da vas zapelje drugačen profil. Neustavljiv argument? Če ste še vedno samski, je to zato, ker te skupne značilnosti ne delujejo tako dobro za vas. 

Ne iščite popolnosti za vsako ceno 

Razen če ste stari 20 let in gledate na prazen list, imamo vsi čustveno prtljago. Tudi oseba, ki vas zanima, ima verjetno nekaj prtljage v omari (razmerje, ki se je slabo končalo) in okolje morda ni vredno newyorške romantične komedije. V smislu, da ne bo nujno potrkal na vaša vrata z diamantno ogrlico ali da bo morda potreboval nekaj časa za večerjo najboljših prijateljev, vendar vas to ne ovira, da se ne bi osredotočili na vse pozitivne stvari, ki jih prinaša, in na iskreno željo po srečanju, preden ob najmanjši nevšečnosti zakričite "naslednji". 

Izrazite se 

Najboljši način za zmago v ljubezni je še vedno ta, da jasno izrazite svoje želje in potrebe. Sanjaš o monogamnem razmerju, zato se ne pretvarjaj, da si nasprotno, da bi zapeljal svojo simpatijo. Čeprav si lahko premisli, so vse te točke pravzaprav ključne in njihovo ignoriranje lahko povzroči le slepe ulice in nesporazume.

Bodite proaktivni 

Večina zapletenih, zapletenih in frustrirajočih situacij ostane v ljubezni, če ste pasivni. To je lahko strategija, a če vas to obremenjuje, je vseeno vredno. Želite vedeti, ali še vedno razmišlja o svoji bivši? Ali bi rad preživel vikend z vami? Najbolje je, da ga vprašate ali predlagate. V najboljšem primeru se boste pomirili in se z njim srečali pred Netflixom. V najslabšem primeru vam bo odgovoril z "da" in "ne" in lahko greste naprej. 

Ne poslušajte nujno prijateljev

Seveda ste lahko obkroženi s pozornimi ušesi, ki včasih dajo dober nasvet, vendar ne pozabite, da ste edini, ki letite z letalom, in da nihče razen vas zares ne ve, kaj se dogaja med vami in vašo ljubljeno osebo. Tisti, ki so v razmerju že 10 let, so se zagotovo nekoliko izgubili, tisti, ki fantazirajo o vaši simpatiji, vas morda potiskajo v razmerje, ki ni pravo za to, da bi vibrirali po posredniku. Zaupajte svoji presoji. 

Bodite prijazni do sebe

V življenju je vse odvisno od perspektive. Če si ves dan ponavljate, da ste neumni, grdi in nezanimivi, bo ta negativnost zagotovo izhajala iz vas. Ne da bi postali egocentrični, bodite prijazni do sebe tako, da se ljubite tako, kot bi želeli, da vas ljubi nekdo drug. 

Sprejemanje ranljivosti

V dobi, ko smo nagnjeni k temu, da zmenke in druge ljudi obravnavamo kot razgovor za službo, ni nič nenavadnega, da nas mika, da bi se vključili v tekmovanje. Kot dobro izdelan življenjepis se oglašujete kot močni, neodvisni, svobodni ... Čeprav so to hvalevredne lastnosti, je osnovno sporočilo tudi to, da v resnici nikogar ne potrebujete. Torej za vašo zaljubljenost ideja, da ni nujno, da je treba vztrajati. Nazadnje si zapomnite, da odnosi pridobijo na globini, ko si upate deliti svoje strahove, tegobe in omejitve. Brez preplavljanja druge osebe s svojimi nevrozami je izkazovanje ranljivosti dober način za ustvarjanje trajnih vezi. 

Ciljajte visoko

Radi se ure in ure pogovarjate o temah, ki so vam pri srcu, radi se sprehajate v naravi ali hodite na razstave ... Karkoli vam je zares pomembno, si tako v življenju kot v ljubezni zaslužite biti navdušeni. Star pregovor pravi, da si naredimo toliko, kolikor mislimo, da smo vredni. Ciljajte visoko, ne utapljajte se v povprečnosti.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Hrana za reveže ali priljubljeno nizkokalorično živilo? "Kačamak dieta" vas lahko obvaruje pred holesterolom, hkrati pa hitro topi odvečne kilograme

Priporočamo tudi:To je 10 modnih barv, ki bodo v trendu za pomlad in poletje 2023

Najbolj brano