Se mrščite, ko to berete? Potem morate prebrati teh 6 nasvetov

Če imate med branjem tega članka namrščen obraz, stiskate oči ali imate celo nevede stisnjeno čeljust, se poskusite sprostiti in nadaljujte z branjem. Ker nezavedna dejanja in grimase, ki jih izvajamo med gledanjem v zaslon, ​​naj gre za računalnik ali mobilni telefon, lahko vplivajo na staranje kože.

Se mrščite, ko to berete? Potem morate prebrati teh 6 nasvetov - Foto: Profimedia

Vsakodnevna uporaba tehnologije lahko močno vpliva na pospešeno in prezgodnje nastajanje gub, vendar priporočamo, da zaslona ne izklopite kar takoj in ne odložite mobilnega telefona. Preberite vsaj ta članek do konca in dodajte nekaj nasvetov v svojo rutino.

1. Poskusite obraz sprostiti z lahkotno masažo. Umijte si roke in obraz, lahko celo nanesete malo negovalnega olja in začnete z vsemi prsti masirati od brade do čela.

2. Če je čeljust med gledanjem zaslona stisnjena, odprite usta in spodnjo čeljust rahlo premaknite v levo, nato v desno in ponovite 5-krat na vsaki strani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SUSIE MERMAID SKIN THERAPY (@susiemermaid)

3. Dober način za sprostitev čeljusti je tudi nasmeh. Nasmehnite se za nekaj sekund in ponovite petkrat.

4. Odmaknite se od zaslona. V celoti se naslonite na naslon stola. Če so črke prevelike za vas, povečajte njihovo velikost. Mežkanje ustvarja gube med obrvmi in okoli oči.

5. Bodite pozorni na držo, saj tako imenovan "tech neck" (tehnološki vrat) ali gubanje vratu, ki ga poleg bolečin v vratu (dovolj slabo samo po sebi) povzroča tudi strmenje v zaslon, povzroča tudi gube, povešenost kože in brade.

6. Na mobilnem telefonu nastavite alarm, ki vas bo opozoril, da se morate vsake 2-3 ure shoditi in se raztezati.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez osupljiva v rdečih bikinkah in z naravnimi lasmi

Priporočamo tudi: Ob 50. obletnici smrti Coco Chanel obujamo spomine na nastanek njenih ikoničnih čevljev

Najbolj brano