Kultni frufru

Frufru v takšni ali drugačni obliki je zagotovilo za kul videz in v sebi skriva nekaj rokenrolovskega. Zato ne preseneča, da 'izum' frufruja pripisujejo glasbeniku po imenu Ziryab, ki je nato zašel v frizerske vode in v 19. stoletju v Španiji ustanovil kozmetično šolo, kjer je prvič predstavil frizuro s kratko postriženimi resicami na čelu.

Kultni frufru

V 20. stoletju se je frufru pojavil kot del takrat kontroverznega paža in postal simbol uporništva. Čeprav si je danes to težko predstavljati, so bili strogo postriženi lasje, ki so kot zavesa padali na čelo, v 20. letih prejšnjega stoletja nekaj šokantnega.

Nato je frufru za nekaj desetletij utonil v pozabo ter se spet pojavil skupaj z vzponom rokenrola v poznih petdesetih in zgodnjih šestdesetih letih: dekliške skupine kot npr. Ronettes in Supremes so elegantne večerne obleke kombinirale z visoko spetimi lasmi in obveznim frufrujem, modne ikone pa so prevzele značilen Vidal Sassoonov-ski paž.

Frufru je postal tako rekoč prepoznavni znak oboževalk Beatlesov in Stonesov, za vedno pa sta ga kot nepogrešljiv element rokenrolovskega sloga ustoličili pevki Chrissie Hynde, ki se je v poznih sedemdesetih letih pojavila na odru z lasmi, ki so ji zakrivali pogled, in Debbie Harry, katere razmršen videz še danes posnemajo številne zvezde, od Courtney Love do Drew Barrymore.

Če se torej želite znebiti preveč konvencionalnega videza, je frufru zagotovo prava izbira, saj vas lasje, ki vam padajo na obraz, naredijo nekoliko skrivnostne in zato bolj zanimive.

Fotografije RedDot, Imaxtree in promocijsko gradivo

Najbolj brano