Kaj si lahko samski ljudje obetajo od zmenkov leta 2021

Manj ovinkarjenja, več direktnosti in iskrenosti. Upamo.

Kaj si lahko samski ljudje obetajo od zmenkov leta 2021 - Foto: Profimedia

Ustavimo se za trenutek in pomislimo na vse samske posameznike, ki trenutno preživljajo svojo drugo ali pa ponekod že tretjo karanteno. Ne more jim biti lahko, odnosi so na preizkušnji, socialna izolacija je pustila in pušča globoke sledi, pandemija pa je ogrozila vse stvari, za katere smo bili nekoč prepričani, da so nedotakljive.

Spoznavanje novih ljudi je za nekatere morda že v normalnih razmerah težko, kako težko je šele zdaj, virtualno zmenkarjenje, brez fizičnega in pristnega kontakta. Se še spominjate dobrih starih časov, ko ste se po ulicah vašega mesta prosto sprehajali, se ustavili v vašem najljubšem lokalu, spili kavo, se morda nasmehnili kakšnemu neznancu, ki vam je kasneje plačal še kakšno kavo ali pa celo večerjo. Precej lažje, kot sedaj, kajne?

Ali pa kako preprosto ste se lahko odločili za potovanje v drugo državo, se nasmihali in spogledovali s privlačnimi Italijani ali Francozi, se zapletli v poletno romanco in samo uživali. Zdaj pa so vse najboljše priložnosti za spogledovanje s privlačnimi neznanci (spoznavanje v prijetnem lokalu, intimni koncerti, božična zabava v pisarni) preklicane in označene kot strogo prepovedano.

Leto 2020 je morda ujelo slabe tri mesece normalnega druženja in zmenkarij, brez policijske ure, sedenje v parku, gledanju v zvezde, kino, romantična večerja, izleti…

Precej oddaljena preteklost, kajne? Morda se nam najbolj smilijo Britanci, saj trenutno preživljajo že svojo tretjo karanteno. Prav zanima nas, ali zmenek preko Zooma tudi vsebuje kozarec dobrega vina, morda od računalniku krožnik oliv in sira in potem skupno kramljanje, nazdravljanje in grizljanje.

Vendar pa ni vse tako slabo, raziskave kažejo, da so ljudje na splošno zadovoljni s spletnimi zmenki in aplikacijami, sploh z aplikacijo Hinge, ki naj bi uporabnike pravzaprav navdušila. Sprva so bili sicer obremenjeni z dejstvom, da morajo svoje bodoče partnerje iskati preko spleta, vendar zdaj, po raziskavah sodeč, trdijo, da se k spoznavanju, ki je še nedavno veljal za normalnega, ne vrnejo več. Tovrstne zmenke naj bi uporabljali tudi po koncu pandemije. Ti naj bi bili povsem varni, kar pa je uporabnike najbolj navdušilo, je to, da je uporaba popolnoma brez pritiska, sami imajo možnost določanja tempa, kako hitro želijo svoja poznanstva prestaviti v "višjo prestavo", hkrati pa jim takšen način pomaga ohranjati dolgotrajno kemijo. Pomaga vam, da se samozavestno odločite, s kom pravzaprav želite narediti naslednji korak in se osebno spoznati. Nekateri strokovnjaki celo pravijo, da je takšen video klepet dejansko bolj smiseln. Ne boste verjeli, vendar uporabniki trdijo, da so kljub pomanjkanju fizičnega, očesnega stika s svojimi izbranci dosegli globoke povezave, ustvarili prava prijateljstva, nekateri so se celo romantično zapletli.

Strokovnjaki samozavestno napovedujejo bližajoči se "bum odnosov" leta 2021, pri čemer je "kaos" v preteklem letu dramatično vplival na miselnost ljudi, ko gre za iskanje ljubezni.

Strokovnjaki predlagajo, da iskalci ljubezni ne razmišljajo toliko o zmenkih samih, temveč se bolj predajo trenutku, ko se podajajo na svojo "zmenkarsko pot". To vsekakor ne pomeni, da ne smete biti selektivni, s kom boste zapravljali svoj dragoceni čas. Leto 2020 je bilo vsekakor tudi koristno, ljudje so namreč sprejeli nove in bolj zdrave navade zmenkov in več kot polovica uporabnikov aplikacij je veliko bolj iskrena do svojih občutkov, kar 84 odstotkov uporabnikov trdi, da bodo od zdaj bolj selektivni, ker ne želijo zapravljati svojega časa. Hkrati je mlade dobesedno prisilo, da že zgodaj v svojem spoznavanju načnejo težje, globje teme, se veliko več pogovarjajo, kot so bili navajeni v preteklosti. Po raziskavah sodeč, so ljudje to vzeli zelo resno in okoli 40% uporabnikov aplikacij ima resen plan se s svojim bodočim snubcem, pred osebnim srečanjem pogovoriti o svojih občutkih glede fizičnega dotika, preden se resnično srečajo iz oči v oči. Zanimivo je, da bi kar 42% uporabnikov preklicalo zmenek, če se njihov potencialni partner ne bi strinjal z masko oz ukrepi, ki so podani v trenutnih razmerah.

Če se leta 2021 pripravljate na prvi potop v bazen zmenkov, strokovnjaki delijo nekaj nasvetov, kako naj vaš profil za zmenke izstopa v morju samskih. 

 

Kako izdelati obetaven, privlačen profil…

1. Naj bo vaš profil vsestranski, barvit. Pokažite svojim bodočim ljubimcem oz. ljubimkam, da ste pripravljeni na vse. Najboljši profili vključujejo mešanico ranljivosti in humorja. (Trije od štirih uporabnikov aplikacije Hinge iščejo humor na profilih svojih morebitnih bodočih partnerjev.)

2. Vključite različne fotografije, na katerih je obraz, celo telo in najljubši hobiji. In snemite ličila! Moški si resnično želijo videti, kako v resnici dejansko izgledamo.

Česa nikar ne storite!

1. Želite v profil vključiti svoje fotografije, ko se potite v telovadnici? Strokovnjaki svetujejo, da te obdržite zgolj za svoj osebni arhiv.

2. V profil ne vključujte predvidljivih fraz oz. odgovorov. Ključ zanimivega profila je, da si omislite edinstvene, osebne odgovore in stavke, ki vas najbolje opišejo. Izstopati morate iz množice. Nehajte torej govoriti o svoji ljubezni, ki jo gojite do službe, ki jo opravljate in začnite pripovedovati o svojih skrivnih hobijih, s tem boste vsekakor vzbudili več zanimanja.

Prevedeno po članku z Vogue UK.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Igralka Rebel Wilson je po drastični preobrazbi skoraj neprepoznavna. Videti je izjemno

Priporočamo tudi: 7 razlogov, zakaj so čevlji videti ceneno (in kako se temu izogniti)

Najbolj brano