Če želite imeti bolj produktiven teden, še danes naredite teh 5 stvari

S temi petimi koraki boste občutili, da ste pripravljeni na teden, ki je pred vami in ste poskrbeli, dabo produktiven na vsakem koraku.

Če želite imeti bolj produktiven teden, še danes naredite teh 5 stvari - Foto: Profimedia

V nadaljevanju boste našli enostavne korake, ki vam bodo pomagali na poti do produktivnega tedna, ki je pred vami.

1. Pospravite torbico

Med tednom ponavadi vse nosimo v torbi. Od dnevnikov in raznih papirjev in računov, do ličil, vode in prigrizkov. Nedelja je popoln dan za pospravljanje torbe, da greste v ponedeljek  v službo z lično pospravljeno torbico, v kateri boste končno lahko našli vse, kar iščete.

2. Počistite namizje in mail

Če se želite pripraviti na nov teden, se znebite nepotrebnih e-poštnih sporočil in starih datotek na vašem namizju. Različna glasila, mape s tabelami, ki jih ne potrebujete več, ali memi, ki so vam jih poslali prijatelji, ne ustvarjajo nereda samo v vašem virtualnem prostoru, ampak tudi v vaših mislih.

3. Naredite načrt za naslednji teden

V osebni planer vnesite vse obveznosti, ki vas čakajo v naslednjem tednu, pa tudi majhne stvari, ki vas osrečujejo, na primer hobije ali srečanja s prijatelji. Poleg tega v svoj planer vključite vsaj tri stvari, ki jih lahko ta teden naredite, da se približate svojemu velikemu cilju, ali je to načrtovanje velikega potovanja, odprtje lastnega podjetja ali zasaditev lastnega vrta.

4. Naredite načrt prehrane

Mnogi od nas kot izgovor navajajo dejstvo, da nimajo časa, zakaj se ne prehranjujejo zdravo. Nedelja je torej popoln dan, ko si lahko namenite 15 minut časa, pogledate, kaj imate v hladilniku, in ugotovite, kaj boste jedli naslednji teden. Tako kot blogerji z zdravo hrano vam ni treba vnaprej pripraviti vseh obrokov, a že sam načrt obrokov bo dovolj, da se boste med tednom spomnili na zdravo prehrano.

5. Posvetite se sebi

Pripravite si pomirjujočo kopel, preizkusite novo masko za obraz in na koncu preberite knjigo, s katero ste tako dolgo odlašali. Odlična nagrada je, če si namenite nekaj časa zase in ti rituali so neverjetno polni energije za prihajajoči teden.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Poglejte, katerim stverem se je Melania Trump posvetila na posestvu Mar-a-Lago, po tem ko je zapustila Belo hišo

Priporočamo tudi: Kako modno nositi kavbojski stil po vzoru največjih zvezdnic
 

Najbolj brano