Ana Mihajlović

"Moj dom je povsod, saj ves čas potujem."

Ana Mihajlović - Foto: Fotografija Imaxtree

Kako se je začela vaša modna pot?

Prihajam iz Kragujevca, z manekenstvom sem se ukvarjala že v Srbiji, a seveda na drugačni ravni. Vse se je pravzaprav začelo z natečajem Elite Model Look, saj sem leta 2002 na njem zmagala. Potem sem se preselila v Pariz, New York, Milano. Moj dom je povsod, saj ves čas potujem.

Je delo manekenke naporno?

Je, a hkrati zanimivo. Mislim, da mora biti manekenka poseben tip ženske, predvsem ne preveč navezana na družino, fanta in prijatelje. To je pri nas velika težava, saj se dekleta nočejo premakniti iz svojega rojstnega kraja.

Kaj je vas prepričalo, da ste šli v tujino, ne da bi vedeli, kaj vas pravzaprav čaka?

Vedela sem, da doma ne bi imela možnosti za uspeh. Najbrž bi sodelovala na kakšni modni reviji, snemala reklame za določene blagovne znamke in potem bi se počasi vse končalo. V tujini pa ves čas iščejo nove obraze, kar je za nas dobro in obenem slabo.

Kako dolgo lahko traja kariera manekenke?

Nekatere delajo le eno sezono, druge pa kar nekaj let. Jaz sem na brveh že dolgo, v tem obdobju sem se veliko naučila in mislim, da je to tudi prednost.

Kateri tip ženske je trenutno najbolj zaželen?

To je težko vprašanje . . Vse je odvisno od oblikovalca. Za nekatere sem tudi jaz še vedno zanimiva, čeprav nastopam že več let in me vsi poznajo. Vsekakor so najbolj izpostavljena dekleta iz Rusije, predvsem ker jih je vedno več.

Odšli ste pri 16 letih; mislite, da ste v življenju kaj zamudili?

Ne, pogrešam le družino in prijatelje, a tudi zanje bo nekoč napočil čas. Izkoristiti je treba trenutke. Če pri 16 ne bi odpotovala, bi bila danes najbrž redno zaposlena, a morda tudi jezna, saj bi si očitala, da nisem nikoli poskusila v tujini. Konec koncev vsi sanjamo o boljšem življenju.

Je mogoče z manekenstvom dobro služiti?

Če si dovolj pameten, je mogoče odlično služiti. Kljub vsemu mislim, da nismo preveč plačane, saj je delo, ki ga opravljamo, ekskluzivno, v svetovnem merilu ga ne more oprav­ljati vsaka ženska.

Lorella Flego

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri