12 stvari s poroke Meghan in Harryja, ki ste jih zagotovo spregledali

Po dveh letih se spominjamo velikega dne.

12 stvari s poroke Meghan in Harryja, ki ste jih zagotovo spregledali - Foto: Profimedia

Dve leti je minilo, odkar se je princ Harry poročil z Meghan Markle na čudoviti slovesnosti v Windsoru in zdi se, kot da bi bilo včeraj. Dan je bil čudovito praznovanje ljubezni, poln glasbe, cvetlic in znanih obrazov. Toda nekatere stvari smo si zapomnili bolj kot druge.

Toda sedaj po dveh letih zakona se šušlja o ne tako idiličnih zgodbah. Izšla bo celo nova knjiga, ki bo opisala zgodbo princa Harryja in Meghan Markle.

Do takrat pa si oglejte naših 12 najljubših pripetljajev dneva. Kateri pa so vaši najljubši spomini?

1. Princesa Charlotte še vedno najbolj nagajiva članica kraljeve družine

Na poroki Kate in Williama je družica Grace van Cutsem ukradla pozornost z nasmehi in afnanjem na balkonu Buckinghamske palače. Nekaj let kasneje je prav njuna hčerka počela enako na poroki Harryja in Meghan. Toda ali ste vedeli, da je prav to kot otrok počel tudi princ Harry?

2. Poroke sta se udeležili tudi dve Harryjevi bivši dekleti

To, da nekdo na svojo poroko povabi tudi svojega bivšega partnerja, o tej osebi pove veliko. Kaže tudi na to, v kako dobrih odnosi so. Tako smo na slovesnosti videli Cressido Bonas in Chelsy Davy.

3. V tančici je bilo skrito sporočilo

Clare Waight Keller, ki je zasnovala Meghanino božansko poročno obleko, je bila odgovorna tudi za dolgo svileno tančico. Ampak to je bil veliko več kot le kos tkanine. Clare je ob robu tančice izvezla cvetje iz vseh 53 držav Commonwealtha. Čudovita zamisel, kajne?

4. Fanta, ki sta nosila tančico, sta bila očarljiva

Reakcija Johna in Briana Mulroneyja, sinova Meghanine prijateljice Jessice, nas je iz srca nasmejala. Ker nista navajena pozornosti s kraljeve poroke, se jima je vse zdelo zelo zabavno, navduševala pa sta se tudi nad glasno glasbo, ki je odmevala med slovesnostjo.

5. Harry je za Meghanin šopek izbral nekaj cvetov

Meghanin klasični šopek je oblikovala Philippa Craddock, vendar je imel svoje prste vmes tudi Harry. V izjavi Kensingtonske palače je bilo izrečeno, da je "princ Harry včeraj iz zasebnega vrta palače Kensington izbral več cvetov, da bi lahko dopolnil poročni šopek po naročilu. Cvetovi so vključevali jasmin in Forget-Me-Nots (najljubša princese Diane), pa tudi mirto, tradicionalno v kraljevih šopkih).

6. Tiara je pripadala kraljičini babici

Meghan je izbrala čudovito tiaro, ki je bila nekoliko drugačna od tradicionalne krone. Diamantni in platinasti okras je na njen izgledal neverjetno, vendar je prišel tudi z odmerkom kraljeve zgodovine. Tiara je prvotno pripadala kraljici Mariji, babici Elizabete II.

7. Meghan je zgodovino ustvarila, še preden je sploh dosegla oltar

Zaradi odsotnosti njenega očeta Thomasa se je Meghan sama sprehodila do oltarja, le delček poti jo je pospremil princ Charles. Zaradi tega je prva kraljeva nevesta v zgodovini, ki je v velikem trenutku zavrnila spremstvo.

8. Harry je bil očarljiv, ko se mu je Meghan pridružila pred oltarjem

Po besedah ​​profesionalnega bralca ustnic Jamesa Freestona so bile Harryjeve prve besede Meghan, ko je prispela do oltarja "Ali si v redu? Izgledaš neverjetno,". Seveda se je odzvala s "Hvala."

9. Meghan je iz poročne zaobljube spustila 'ubogala'

Meghan je bila zadnja ženska, ki so jo sprejeli v kraljevo družino, ne da bi uporabila tradicionalne poročne zaobljube, ki nevesto pozivajo, naj obljubi, da bo 'ubogala' svojega moža. Princesa Diana se je na svoji poroki leta 1981 kontroverzno odrekla tej zaobljubi in zastavila trend. Meghan in Kate sta se odločili, da bosta Diani sledili.

10. Nosila je cenovno dostopen lak za nohte

Zahvaljujoč diamantni tiari in obleki Givenchy lahko domnevate, da je vse, kar je Meghan nosila na velik dan, prišlo z ogromno ceno. Toda njen lak za nohte - Ballet Slippers by Essie - se prodaja za manj kot 10 evrov. Je mehke in subtilne svetlo roza barve, znamko pa obožuje tudi Kate Middleton

11. V skladu s tradicijo se je njen prstan poklonil Walesu

Ker je princ Charles nosil naziv princa Walesa, nosi lep pomen, da imata njegovi snahi Kate in Meghan preproste poročne prstane iz valižanskega zlata, kot je znano v kraljevi tradiciji. Kot pri večini nevest je bil tudi zaročni prstan bolj razkošen: oblikoval ga je princ Harry, izdelal pa dvorni draguljar Cleave and Company, uporabil je en diamant, etično pridobljen iz Bocvane, in dva kamna iz zbirke pokojne princese Diane.

12. Meghan je v množici opazila staro prijateljico

Gigi Perreau, nekdanja filmska zvezda, ki je Meghan poučevala igro, je v Veliki Britaniji sodelovala kot gostujoči sodelavec ITV. Ko se je pridružila množicam, ki je opazovala, kako se Harry in Meghan vozita v kočiji, jo je Meghan opazila  in vzklikala "O moj bog!".

Prirejeno po Grazia UK

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To so zvezdniški otroci, ki so na las podobni svojim slavnim staršem

Priporočamo tudi: Kylie Jenner je nosila edine kavbojke, ki jih potrebujete to sezono


 

Najbolj brano