Nova knjiga o Meghan Markle in princu Harryju: Bo resnica o sporu kraljeve družine končno razkrita? (+ odlomek)

Obetata se dve knjigi o kraljevi družini iz dveh različnih perspektiv.

Nova knjiga o Meghan Markle in princu Harryju: Bo resnica o sporu kraljeve družine končno razkrita? (+ odlomek) - Foto: Profimedia

Zdaj ko Meghan Markle in princ Harry živita v Kaliforniji, bi si lahko mislili, da bi želita zgodbe s kraljevega gradu pustiti za sabo. Toda šele prejšnji teden se je pojavila novica, da je par opravljal intervjuje z novinarji, ki bi z njune perspektive napisali knjigo o dogodkih, ki so vodili do njunega odcepa od kraljeve družine. Kasneje v letošnjem letu bo izšla še ena knjiga, toda z vidika zaposlenih v Kensingtonski palači. Britanski novinar Tom Quinn je za svojo novo knjigo Kensington Palace: Intimni spomini od kraljice Marije do Meghan Markle spregovoril o številnih uslužbenceh, ki so v teh letih delali v kraljevi rezidenci.

Glede na odlomek v dnevniku Daily Mail knjiga obravnava tudi odnos med Meghan, Harryjem, princem Williamom in Kate Middleton.

Leta 2018 sta oba para živela v palači Kensington, prostorni mestni kraljevi rezidenci, v kateri sta princa tudi odraščala. Leta 2014 sta William in Kate porabila 4,5 milijona funtov za prenovo stanovanja, v katerem še vedno živita, ko sta v mestu. Ko se je Meghan preselila v Veliko Britanijo, se je Harryju pridružila v njegovi koči, toda v začetku leta 2019 se je par preselil v Frogmore Cottage v Windsorju.

V tem času so mediji mladima kraljevima paroma dali vzdevek "Fab Four", hkrati pa dokumentirali domnevne napetosti med sorojencema in njunima  ženama. Quinnova knjiga vključuje intervjuje z zaposlenimi, ki trdijo, da so bili priča nekaterih dram iz prve roke. Po besedah ​​enega nekdanjega uslužbenca so se težave začele pri Meghan.

"[Kate] je v glavnem prijazna do svojega osebja in bila je zelo topla do Meghan, ko se je pridružila družini,". "Toda napetosti so se pojavile, ko je Meghan neizogibno morala sprejeti, da, čeprav je vojvodinja, ni poročena z naslednjim kraljem. Mislim, da se je s tem težko spoprijela. In čeprav je Harry ljubil svojo kočo, se je Meghan zavedala, da je drobna v primerjavi z obsežnim stanovanjskim kompleksom, v katerem živita Kate in William. "

To ni nova zgodba.

Konec leta 2018 so se pojavile govorice, da sta Meghan in Kate v napetih odnosih, nekateri notranji poznavalci palače pa so dejali, da Meghan svojega osebja ne mara. Meghan in Harry sta v mesecih pred njunim kraljevskim izstopom zanikala te zgodbe, Harry pa je v dokumentarcu ITV priznal, da je napet tudi njegov odnos z Williamom.

Verjetno bo knjiga, s katero Meghan in Harry sodelujeta, zgodbo povedala v drugi luči.

Naslov ji je Iskanje svobode: Harry in Meghan ter oblikovanje sodobne kraljeve družine in izide avgusta. Novinarja, ki sta napisala knjigo, Omid Scobie in Carolyn Durand, že več let pišeta o paru in ju dodobra poznata. Povezana sta tudi z bližnjimi prijatelji para, s katerimi se se pogovarjata zadnjih nekaj let.

Po besedah ​​založbe Dey Street Books bo knjiga razkrila neznane podrobnosti o skupnem življenju Harryja in Meghan, pri čemer bo razblinila številne govorice in napačne predstave. Prekmalu je zaključiti, ali ji bo uspelo spremeniti javno dojemanje para, vendar je prenovljena objava govoric o maščevanju opomnik, zakaj sta Meghan in Harry čutila potrebo, da bi svojo zgodbo postavila na prvo mesto.

Quinnova knjiga vsebuje tudi podrobnosti o letih, ki jih je princesa Diana preživela v palači Kensington, od zloglasnega časa, ko se je sončila na strehi, do spopadov s princem Charlesom, ki so jih včasih poslušali tudi služabniki.

Čeprav se zagotovo obeta veliko zanimivih dejstev, je knjiga tudi opomnik, da se tudi pri kraljevem življenju najdejo negativne stvari, in prisluškovalci so le ena izmed njih.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Anela Šabanagić je prvič stopila iz karantene in obleka ta outfit

Priporočamo tudi: Julia Roberts je (doma) nosila to čudovito obleko. Zaljubljeni smo!

Najbolj brano