FOTO: Minuli vikend smo obiskali Hotel Palace Bellevue v Opatiji (z najbolj instagramabilno notranjostjo daleč naokoli)

To morate videti in doživeti!

Promocijsko sporočilo, 14. 1. 2022
FOTO: Minuli vikend smo obiskali Hotel Palace Bellevue v Opatiji (z najbolj instagramabilno notranjostjo daleč naokoli) - Foto: promocijsko gradivo

Naša uredniška direktorica Ajda Kolar in izvršna urednica revije Cosmopolitan Slovenija Kaja Berlot sta minuli vikend obiskali Opatijo, kjer sta bivali v idiličnem Hotelu Palace Bellevue (4*), zgodovinski zgradbi iz konca 19. stoletja, ki se nahaja v samem središču mesta in izžareva edinstven slog ter eleganco.

Poglejte, kako zelo božansko je videti njena notranjost in kaj vse je tam vredno doživeti.

1. Edinstvena notranjost

Hotel Palace Bellevue (4*) krasijo izbrana notranja oprema, visoki stropi in …

... magični pogledi na morje iz 87 sob.

Vizualno impresiven se dviga nad glavno opatijsko ulico, s čimer ustvari vizuro, ki je postala zaščitni znak mesta. Že samo pitje kave na balkonu s takšnim razgledom ima na človeka prav poseben, meditativen učinek.

Osnovni objekt je bila na mestu današnjega hotela sprva Vila Bellevue, iz katere se je kasneje razvil hotel Bellevue, kot ga poznamo danes.

Hotel Palace Bellevue je veličastno poslopje v zgodovinskem središču Opatije. Njegova cesarska arhitektura v slogu neobaroka in secesije izžareva vzdušje avstro-ogrske riviere ob koncu 19. stoletja.

Že sam pogled na zunanjost hotela je dovolj, da spoznate, kakšno vlogo je hotel imel nekoč in jo ima še danes.

Hotel Palace Bellevue – Opatija lahko pomeni samo naslednje: uživajte v slogu, eleganci in šarmu ter bodite v središču dogodkov v Opatiji. Jaz pa temu dodajam, da je to definitivno kraj, kjer se nihče ne bo počutil kot turist v hotelski sobi, ampak kot doma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajda Kolar (@ajda.kolar)

2. Okusite lokalno in tradicionalno

Po tem, ko vas pozdravi udobje sodobno opremljenih sob, eleganca, edinstveni slog in nepopisna gostoljubnost in toplina osebja, ena ključnih komponent edinstvenega doživetja, ko se mirno in udobno namestite, nastopi čas, da okusite lokalno in tradicionalno.

Oddih v hotelu Palace Bellevue v Opatiji zaznamuje pristna lokalna gastronomija, pripravljena na sodoben način. Priporočamo, da si omislite polpenzion, saj so zajtrki in večerje pravi skupki vrhunskih kulinaričnih kreacij.

Tukaj bo vsak obrok nahranil vaše telo in dušo. Okusi bodo božali vaše brbončice in zadovoljili vseh pet čutov.

Lahko pa greste tudi korak dlje in si rezervirate a la carte kosilo v restavraciji hotela, kjer bo za vas kuhal priznan chef, ki naredi vtis vsakič, ko se prikaže in vam postreže nekaj novega.

3. Na nekaj sladkega po kosilu pa obvezno v kavarno Strauss ...

Sofisticirana kavarna Strauss se nahaja tik pod Hotelom Palace Bellevue, kar vam omogoča, da lahko med bivanjem do njene lokacije skočite v vsakem momentu, ko vas zagrabi potreba po sladkem.

Popolna kavarnica se umešča med najboljše kavarne in slaščičarne v Opatiji, in ko boste poskusili njihove skrbno pripravljene sladice, se boste zagotovo podpisali pod to trditev. Nikar pa ne preskočite okušanja njihovega domačega sladoleda, ki je naravnost bo-žan-ske-ga okusa (še posebej kokos in pistacija).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liburnia Hotels & Villas (@liburnia_hotels_and_villas)

4. Sprostite se v Wellness in Spa centru

Potrebujete masažo? Potem vam na tem mestu svetujem, kot bi svetovala prijateljici: obiščite Wellness in Spa center Hotela Palace Bellevue.

Ta vključuje velik notranji bazen z ogrevano morsko vodo in mirno oazo za oddih – cono Relax.

Vsekakor pa morate izkoristiti blagodejne učinke finske ali turške savne, lepotnih tretmajev ter spoznati širok nabor vrhunskih masaž, ki so, preverjeno, resnično zelo dobre. Kaja pa pravi, da tudi tisti, ki si želite nekoliko močnejših prijemov, ne boste razočarani.

5. Čista petka za hotelsko kozmetiko Botanika!

Ste ena tistih, ki nikoli ne uporablja hotelske kozmetike, ampak na vsak oddih vzame s seboj svoje lepotne pripomočke in pripravke? No, da smo si na jasnem, v Hotelu Palace Bellevue boste svoje izdelke pospravili, saj vas bodo hotelski naravnost navdušili.

Gre za naravno, okolju prijazno kozmetiko Botanika, ki se ponaša z biorazgradljivo embalažo. Izdelki so kvalitetni, zelo lepo dišijo in na koži pustijo nadvse prijeten občutek.

6. Vam diši aktiven življenjski slog?

Potem priporočamo sprehod ob morju. Ta prav gotovo ne potrebuje dodatnega opisa, kajne? Sploh v januarju je prekrasen, saj je Opatija takrat še vedno obdana v vse čare adventa, ki pa jih spremlja malce manjša gneča, kot sicer decembra. Praznična ulična ponudba s kuhanim vinom, ginom ali aperol punčem je še vedno na voljo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Opatija (@visitopatija)

Če pa ste človek, ki se ne more odločiti, kaj ima raje - morje ali sneg, pa je Opatija sploh dobra izbira za vas. Zakaj? Ker vas lahko le nekajminutna vožnja iz Opatije popelje do družinskega smučišča Platak, ki je edinstveno ravno zaradi svojega pogleda na morje. Je lahko še kaj lepšega?

Smo vas prepričali, da se na oddih v prvih mesecih letošnjega leta odpravite v Opatijo? Potem lahko svoje bivanje rezervirate TUKAJ.

Pripravila: Ajda Kolar
Fotografije: Ajda Kolar in promocijsko gradivo hotelske verige Liburnia

Najbolj brano