Radio Terminal pripravljen na vzlet!

21. 9. 2012
Foto: Branka Resnik

Široko območje interneta je od letos bogatejše za Radio Terminal, ki ponuja sveže in skrbno izbrano domačo in tujo glasbo, gostujoče mikstejpe in oddaje.

Zdaj ko se je uredništvo preselilo v nove prostore, je Terminal zrel za to, da se predstavi širšemu občinstvu in se uvrsti na seznam rednega dnevnega klika poslušalcev dobre glasbe. V oktobru bodo na radiu zaživele številne oddaje, nekaj ur vodenega programa, intervjuji in nagradne igre, ki bodo še okrepile vez z družabnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter in Pinterest. Radio Terminal je tudi uradni radio prihajajočega Philips Fashion Weeka.

Ne vrtijo hitov, ampak jih odkrivajo

Tomaž Pezdirc, idejni ustanovitelj in glasbeni urednik Radia Terminal, je ob tej priložnosti povedal: "Temelj pionirsko-pilotskega terminala je interakcija. Dati priložnost predvsem mladim, da pripravljajo mikstejpe, oddaje, pišejo tekste. Vse temelji na zagnanosti in predanosti glasbi, kar ni ravno pogosta praksa v Sloveniji. Razvijamo se v smeri tehnoloških trendov spletnih radijskih postaj v pozitvni sinergiji s trendi v glasbi.Terminal ne vrti hitov, ampak jih za vas odkriva, v smislu sugestije in urbane kulture. Namenjen je prav vsem, ki jih zanima nova glasba, pa nimajo časa za njeno odkrivanje."

Žiga Klančar, glasbeni urednik Radia Terminal, pa dodaja: "Terminal stavi predvsem na novosti, je pa v svojem formatu precej 'starinski', saj daje na prvo mesto glasbo, kar drugim radijskim postajam ni več prioriteta."

Radio Terminal že štiri mesece ponuja oddajo The Selector, ki v izvirniku "zakrivi" British Council, za pripravo oddaje v slovenskem jeziku pa neposredno iz Londona skrbi Matjaž Ambrožič.

Ekipa se bo v studiu sveže pobarvanih oranžnih omar na Trgu Prekomorskih brigad 1 javnosti predstavila ta petek ob 20.30 v sklopu 3. obletnice Kina Šiška, ki jo bodo v centru urbane kulture obeležili z že razprodanim koncertom Silence. Simon Kardum, direktor CUK Kino Šiška, je o sodelovanju s Terminalom povedal: "Podobni koncepti, istovrsten estetski okus, komunikativnost. Vsekakor pa odprtost do novega. Včasih neznanega, včasih komaj znanega, včasih celo zelo znanega."

Radio Terminal, ki je vedno prižgan, lahko poslušate tukaj.