NAGRAJUJEMO: ELLE vabi na premiero težko pričakovanega filma ONA VE

17. 11. 2022
NAGRAJUJEMO: ELLE vabi na premiero težko pričakovanega filma ONA VE (foto: promocijsko gradivo)
promocijsko gradivo

Novembra v kinematografe prihaja drama z naslovom Ona ve, ki razkriva zgodbo o spolnih zlorabah v Hollywoodu. Drama je posneta po knjigi She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement, ki sta jo izdali raziskovalni novinarki New York Timesa Megan Twohey in Jodi Kantor, ki sta si za poročanje o spolnih škandalih hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina prislužili Pulitzerjevo nagrado.

Dramo Ona ve je režirala dobitnica emmyja Maria Schrader (serija Unorthodox), scenarij pa napisala dobitnica oskarja Rebecca Lenkiewicz (Ida). Producenti filma so dobitniki oskarja Brad Pitt, Dede Gardner in Jeremy Kleiner za Plan B Entertainment, izvršni producentki pa sta nominiranka za oskarja Megan Ellison in Sue Naegle za Annapurna Pictures.

V glavnih vlogah zaigrata Carey Mulligan in Zoe Kazan.

O zgodbi...

Dvakratna nominiranka za oskarja Carey Mulligan (Obetavna mladenka, Šola za življenje) in Zoe Kazan (serija The Plot Against America, Ljubezen na prvo bolezen) upodobita novinarki New York Timesa Megan Twohey in Jodi Kantor, ki sta razkrili eno najpomembnejših zgodb v generaciji – zgodbo, ki je razbila desetletja molka o spolnih zlorabah in nadlegovanju v Hollywoodu, spodbudila družbeno gibanje #MeToo in za vedno spremenila ameriško kulturo.

Ozadje...

Leta 2017 sta novinarki New York Timesa Jodi Kantor in Megan Twohey objavili rezultate njune 18-mesečne preiskave dolgo prikrite zgodovine spolnega nadlegovanja in napadov filmskega mogotca Harveyja Weinsteina. Njuno prelomno poročanje jima je prineslo Pulitzerjevo nagrado za javno službo, pomagalo spodbuditi gibanje "Me Too" in pripeljalo do sojenja in obsodbe Weinsteina. Napisali sta tudi knjigo o zasledovanju zgodbe z naslovom She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement.

Naj vas zgodba prepriča v napovedniku:

Težko pričakovana drama na redni spored naših kinematografov prihaja 24. novembra, bralke Elle pa si bodo film v Cineplexx Ljubljana Rudnik lahko ekskluzivno ogledale 23. novembra ob 20. uri.

Kako do vstopnic?

Če bi se nam radi pridružili na premieri tega izjemnega filma in prisluhnili pogovoru s člani društva Združenje za moč ter se po njem še malo pomudili v družbi Elle, všečkajte objavo na Instagramu Elle Slovenija in v komentar označite prijateljico, ki bi jo povabili na premiero.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Slovenija (@elleslovenija)

Podarili bomo 10x po 2 vstopnici. Nagrajence bomo izžrebali 19.11.2022!