Ljubljana skozi vaš objektiv v muzeju? Sodelujte!

4. 2. 2013
Ljubljana skozi vaš objektiv v muzeju? Sodelujte!

V okviru fotografske razstave, ki jo Mestni muzej Ljubljana aprila 2013 pripravlja v okviru evropskega projekta OpenMuseums, razpisujejo fotografski natečaj, katerega namen je zbrati fotografije Ljubljane, kot jo vidijo njeni prebivalci in obiskovalci.

Izbrane fotografije, nastale z mobilnimi telefoni in obdelane z aplikacijo Instagram* in podobnimi orodji za digitalno obdelavo fotografij, bodo postale del fotografske razstave in se uvrstile v fotografsko zbirko Muzeja in galerij mesta Ljubljane.

Kako sodelovati

Mestni muzej Ljubljana vabi vse zainteresirane, da do 28. februarja 2013 na naslov openmuseums@mgml.si pošljejo fotografije, na katerih je ujeta Ljubljana, njen utrip in različni dogodki, nepremična in premična kulturna dediščina, simboli mesta, pa tudi izvirni in nenavadni mestni motivi, ki sicer niso prva asociacija ob omembi Ljubljane.

Poslane fotografije naj bodo opremljene z zgodbo ali komentarjem. Fotografije bo do 8. marca 2013 ocenila žirija in med njimi izbrala najboljše, najbolj domiselne in najbolj zanimive, ki bodo med 24. aprilom in 30. septembrom 2013 na ogled na razstavi v Mestnem muzeju Ljubljana. Izbrani posnetki bodo svoje mesto našli tudi v fotografski zbirki Muzeja in galerij mesta Ljubljane.

Pravila fotografskega natečaja so objavljena na spletni strani Mestnega muzeja Ljubljana.

Avtor priložene fotografije z naslovom »Mudel«: Aleks Hribovšek

*Na omrežju Instagram najdete tudi utrinke iz našega uredništva: objavljamo jih pod imenom elleslovenija.