In oskarja dobi ...

20. 2. 2013
Keira Knightley, filmska Ana Karenina

Nominiranci za oskarje so znani, Elle pa ugiba, kdo bo v noči z nedelje na ponedeljek slavil.

Rdeča preproga se že pripravlja, ponovno je čas za nagrade. Pod žarometi so najboljše filmske predstave in njihovi akterji. Umetniški film tekmuje proti glasbeni komediji, stari obrazi proti novim. Oglejte si, kdo je v mesecu, ki je najbolj odločilen za film, dobil naš glas.

Najboljši film

Nesrečniki, Tom Hooper, glasbena drama v filmski upodobitvi večnega romana Victorja Hugoja. V tesnem boju za zlati kipec stavimo tudi na Misijo Argo pod režisersko taktirko Bena Afflecka, ki ga v filmu vidimo tudi kot agenta agencije CIA, ter zgodovinsko biografsko dramo Lincoln.

Najboljša igralka

Naomi Watts za vlogo Marie v čustveno nabitem filmu Nemogoče, navijamo tudi za Jessico Chastain v filmu 00:30 – Tajna operacija, za vlogo, hm, spet CIA, agentke te agencije, ter mlado igralko Quvenzhane Wallis, ki je upodobila šestletno deklico Hushpuppy v filmu Zveri južne divjine.

Najboljši igralec

Daniel Day - Lewis, ki je vedno dobra stava, za vlogo Abrahama Lincolna v filmu Lincoln, spregledali pa nismo niti igre Joaquina Phoenixa v filmu The Master.

Najboljša kostumografija

Stavimo na izjemno kostumografsko delo Jacqueline Durran, ki je v filmu Ana Karenina za zvezdo filma Keiro Knightley v Rusijo 19. stoletja prenesla vplive petdesetih let 20. stoletja, hladne nas ni pustila niti kostumografija Colleen Atwood – s svojo vizijo in mojstrskim delom je obudila like v filmu Sneguljčica in lovec.

Pripravila Nina Pretnar