Film: Žena popotnika v času (The Time Traveler's Wife)

15. 11. 2009

"Tvoja prihodnost je moja preteklost. Zate se to še ni zgodilo, ampak zame … poznam te od svojega šestega leta."

Knjižničar Henry (Eric Bana) se je rodil z genetsko anomalijo, zaradi katere se njegovo življenje odvija na različnih časovnih ravneh in ga nenadzorovano peha naprej in nazaj skozi čas. Kljub nenehnemu nepričakovanemu izginjanju se med njim in lepo Clare (Rachel McAdams) spletejo romantične vezi, ki ju popeljejo pred oltar. Toda njegova večna odsotnost se skozi leta izkaže za hudo breme in težak preizkus njune ljubezni, saj se Clare počuti vse bolj osamljeno, njuna povezanost pa bledi z vsakim novim časovnim preskokom.

Clare že vse življenje ljubi v Henryja. Prepričana je, da jima je usojeno, ampak nikoli ne ve, kdaj ne bosta mogla biti. Čeprav to pomeni, da se Claire in Henry brez opozorila znajdeta eden brez drugega, ne da bi vedela, kdaj se spet snideta, se Clare trudi, da z ljubljenim ustvari življenje.

Film Žena popotnika v času je nastal na podlagi knjižne uspešnice Audrey Niffenegger o ljubezni, ki presega časovne okvire. Pod dramo so se podpisali z oskarjem nagrajeni scenarist Bruce Joel Rubin, režiser Robert Schwentke, producenta Nick Wechsler in Dede Gardner, izvršni producenti Brad Pitt, Richard Brener, Michele Weiss in Justis Greene ter Kristin Hahn kot koproducentka.

Poleg Rachel in Erica v filmu nastopajo še Arliss Howard, Ron Livingston in Stephen Tobolowsky.

Slovenska premiera: četrtek, 19. novembra, v ljubljanskem Koloseju.