Ko ste otožne, si zavrtite te pesmi (delujejo antidepresivno)

Igranje na liro naj bi ozdravilo duševno bolezen Aleksandra Velikega, v času vladanja Elizabete I. pa naj bi bili znani tudi primeri zdravljenja depresije z lirskimi pesmimi ... Izbrale smo komade, ki vam bodo v hipu pomagali pregnati otožnost.

Promocijsko sporočilo, 11. 6. 2021
Ko ste otožne, si zavrtite te pesmi (delujejo antidepresivno) - Foto: Telemach, PROFIMEDIA

Da ima glasba blagodejne, celo zdravilne učinke, ni skrivnost. Glasba pa ima tudi moč, da v hipu spremeni razpoloženje – tako počutje ljudi kot vzdušje v prostoru.

Že v stari Grčiji so verjeli, da je glasba umetnost, ki je ljudem poslana od bogov. Prepričani so bili, da oblikuje značaj, krepi telo in polni duha. 

Raziskave danes potrjujejo zdravilne učinke glasbe na človeka, ki ugodno vpliva na posameznikovo dihanje, občutke tesnobe in strahu, dviguje razpoloženje in spodbuja pozitivna čustva ter povečuje občutek nadzora in samozavesti.

Glasba ima vpliv na možgane, dihanje in srce.

Hitrejši glasbeni ritmi spodbujajo možganske valove, kar pomeni, da je naš um prebujen in v polni pripravljenosti. Tisti bolj počasni ritmi pa naše možgane pomirjajo in nas s tem sproščajo.

Glasba spodbudi avtonomni živčni sistem k upočasnjenemu dihanju in bitju srca. S tem ko umirimo telo in duha, omilimo tudi tesnobo in živčnost.

Seznam predvajanja, ki deluje antidepresivno

Določeni zvoki lahko celo omilijo znake depresije. Poiskale smo nekaj pesmi, s katerimi si boste lahko pomagale v trenutkih tesnobe, anksioznosti in otožnega razpoloženja:

1 Night Traveler: I Still Love You

2 Florence + The Machine: Pure Feeling 

3 The Lumineers: Ophelia

4 Nina Simone: Feeling Good

5 Macy Gray: I Try

6 Dinah Washington: What Difference A Day Makes

7 Wyclef Jean ft. Mary J. Blige: 911

8 Andreya Triana: That's Alright With Me

9 Jamie Miller: Here's Your Perfect 

10 Alina Baraz: Endlessly

Najboljši zvok, ki vas spremlja povsod

Da boste še lažje dostopali do skladb, preverite Telemachovo storitev TIDAL.

TIDAL je vodilna globalna storitev pretočne glasbe in zabave, ki je od junija na voljo vsem Telemachovim uporabnikom.

Telemachovi uporabniki lahko odslej dostopajo do več kot 70 milijonov skladb vseh zvrsti tuje in domače glasbe, na tisoče skrbno izbranih glasbenih seznamov predvajanja, 250.000 video posnetkov v najvišji kakovosti – vse brez oglasov in tudi brez internetne povezave.

TIDAL ponuja prilagojena glasbena priporočila in uporabnikom omogoča ustvarjanje lastnih seznamov. Poleg glasbe so na voljo tudi ekskluzivne video vsebine, glasbeni video posnetki, pa tudi nastopi glasbenih zvezd v živo, intervjuji, podkasti, poslušanje novih albumov, srečanja z ustvarjalci.

Za vse, ki do 31. avgusta 2021 pri Telemachu sklenete novo ali podaljšate obstoječe naročniško razmerje za katerikoli paket EON ali VEČ, je uporaba storitve TIDAL Premium brezplačna.

Več o storitvi TIDAL lahko preberete na telemach.si.

Najbolj brano