Ideja za izlet: Hrvaška Toskana, ki je le nekaj km stran od Slovenije

23. 3. 2019
Ideja za izlet: Hrvaška Toskana, ki je le nekaj km stran od Slovenije (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Urednici sosednjega uredništva Ajda in Kaja sta pred dobrim tednom obiskali LifeClass Terme Sveti Martin, ki ležijo sredi hrvaške Toskane. Ta je od nas oddaljena le nekaj km. Preverili sta, kaj vse je tam vredno doživeti. To je njuna nepozabna izkušnja!

Punce si moramo občasno privoščiti kakšen izlet, na katerega predstavniki močnejšega spola niso vabljeni. Da se lahko po žensko zabavamo, preusmerimo misli od vsakdanje rutine in posnamemo kakšno luštno Insta fotografijo. Se strinjate?

Tokrat sva se s Kajo podali na odkrivanje turistične destinacije Sveti Martin na Muri in tamkajšnjih LifeClass Term Sveti Martin. (Mimogrede, če se odpravljate iz Ljubljane, boste destinacijo dosegli v dobrih dveh urah in pol.) Vas zanima, kaj tam početi in preizkusiti? Berite naprej!

1. Mirno in udobno se namestite

Izberite hotel Spa Golfer 4* za svojo namestitev. Ta se nahaja v srcu Medžimurja, v bližini slikovitih gričev in nedotaknjene narave ter preprosto navdušuje. Ob prihodu vas pozdravi udobje sodobno opremljene sobe, eleganca, edinstven slog in tradicionalna gostoljubnost, ključna komponenta edinstvenega doživetja.

2. Okusite domače in tradicionalno

Zdravo in lokalno še nikoli ni bilo bližje, pravijo zaposleni LifeClass Term Sveti Martin. Vsako jutro sem pripeljejo lokalno pridelana in skrbno izbrana živila, ki so ključna sestavina kakovostnih in okusnih jedi tamkajšnjih restavracij.

Ne glede na to, ali si zaželite zdravega in hrustljavega jabolčnega čipsa, zdravo različico tradicionalne medžimurske gibanice (ki je, mimogrede, bo-žan-ska), okusiti smuča v skorjici iz bučnih semen ali pa prvič poskusiti meso iz tunke ali skuto s smetano, tu vas čaka vse to.

3. Izposodite si kolo in doživite pristno Medžimurje

Možnosti preživljanja prostega časa v resortu in njegovi okolici so nadvse raznolike in lahko zadovoljijo vse okuse, tudi tiste najzahtevnejše. Jaz vam priporočam, da si izposodite kolo in aktivno raziščete okolico ter tukajšnje skrite kotičke.

Obiščite znamenito vinsko klet Hažić, se posladkajte z jabolčnim sokom in jabolčnim čipsom in si privoščite najboljše vino ter druge domače dobrote.

4. Napolnite se z energijo s pomočjo termalno-mineralne vode

Ta se že več kot 100 let uporablja za izboljšanje zdravja. Nekoč je bila dostopna samo skozi vodnjak, danes pa je na voljo vsem obiskovalcem čudovitega bazenskega kompleksa The Temple of Life.

Za kaj točneje gre? Termomineralna voda vsebuje bogastva iz zemeljske globine, njeni sestavni deli so toplina (35 stopinj Celzija) in zdravilni minerali matere narave. 

Izkoristite darove njene čarovnije in odkrijte popolno prečiščenje med sanjami in realnostjo, med blagodejnim zrakom in zdravilno vodo.

5. Sprostite se v svetu masaž …

Potrebujete masažo? Tudi jaz sem jo potrebovala, zato sem obiskala Wellnes center Sveti Martin v hotelu Spa Golfer 4*. Odkrijte bogato ponudbo skrbno oblikovanih masaž, kopeli in oblog ter izberite eno izmed masaž iz ponudbe.

Čas, ki ga boste preživeli v Wellnes centru, je zagotovo čas, ki si ga boste najbolj zapomnili. Priporočila bi 20-minutno antistresno masažo hrbta, ki pomaga pri napetosti in togosti hrbtnih mišic. Pospešuje cirkulacijo, elastičnost tkiva in normalizra tonus mišic. Ima močan učinek pri odstranjevanju bolečin v prsnem in vratnem delu hrbtenice.

Masaža odlično sprosti celotno telo in zviša energije za boj proti stresu. In tega ne pravim kar tako!

6. … in savn

Sodobno opremljeni in prestižni del wellness ponudbe LifeClass Term Sveti Martin je tako imenovana oaza hedonističnih užitkov in zdravja. Tu vas čakajo suha in parna savna ter notranji in ...

Zunanji bazen s podvodnimi masažnimi šobami in ogrevanimi keramičnimi posteljami.

Na razpolago so tudi vodni vrtinec, tuši doživetij s tropskim dežjem in hladna meglica, ledena jama in prostor za ohlajanje, sprostitev in kotiček, kjer se boste lahko osvežili z zdravimi napitki in sadjem.

Dotaknite se luksuza, hedonizma, sprostitve in zdravja v svetu savn, vode, topline, prijetnega vonja in barv.

Čudovito najsevernejšo hrvaško destinacijo Medžimurje, ki se nahaja med Muro in Dravo, morate s svojo najboljšo prijateljico obiskati še to pomlad!

Napisala: Ajda Hovnik Plešej, odgovorna urednica Cosmopolitan Slovenija
Fotografije: Kaja Berlot in promocijsko gradivo

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan