Gwyneth Paltrow: "Zelo sem srečna, da se lahko ukvarjam s stvarmi, do katerih čutim strast"

Gwyneth Paltrow je, kot ena od najbolj prepoznavnih igralk na svetu, večino življenja preživela pod žarometi. Zadnje desetletje si prizadeva, da je hkrati dobra mama in poslovna ženska, s čimer dokazuje, da ima ženska lahko vse.

Lifestyle, 10. 6. 2017
Gwyneth Paltrow: "Zelo sem srečna, da se lahko ukvarjam s stvarmi, do katerih čutim strast" - Foto: Profimedia

Pri njenih 44 letih lahko rečemo, da je nastopila v več kot 40 filmih in skoraj vseh žanrih. od priljubljenega filma Kapitan Kljuka, z najbolj znanim likom Petrom Panom, do trilerja Sedem in Nadarjenega gospod Ripleyja ter Marvelovega Iron Mana. In ne pozabimo seveda na njeno vlogo Viole v Zaljubljenem Sheakespearju, ki ji je priigrala prestižnega oskarja.

Gwyneth je mati dveh otrok, Apple in Mosesa, ki ju ima z vodilnim pevcem priljubljene skupine Coldplay, s katerim jima je, kljub razhodu leta 2014, uspelo, da sta ostala prijatelja ter da praznike in počitnice še danes preživljata skupaj z otrokoma.

Nato je tu Goop. Leta 2008 je Gwyneth ustanovila svojo spletno platformo kot kraj, kjer bi z drugimi delila svoj duhovni, holistični stil, nasvete o hrani, lepoti in zdravem življenjskem slogu nasploh ter gostila strokovnjake, ki bi bralce izobraževali o alternativni medicini. Z usklajevanjem posla in družine, skupaj z imperijem velnesa in omaro, polno kašmira, Gwyneth preprosto pooseblja vse, kar danes pomeni izraz zaposlena mati.

Navzven delujete kot zelo odprta in spontana oseba. Katere so vaše prednosti in kaj slabosti?

Imam veliko slabosti. Trudim se na primer postati bolj potrpežljiva oseba. Vedno želim več, ker vedno delam več stvari hkrati, najsi gre za stvari doma, z otroki ali v službi. Moja največja pomanjkljivost je torej nepotrpežljivost, moja največja prednost pa je verjetno to, da sem dobra prijateljica. Prijatelji so mi povedali, da sem vedno tam, ko potrebujejo pomoč, in jim nudim oporo. Vedno se zavedam svojih prijateljev in vedno jim rada pomagam.

Kakšna je vaša skrivnost elegantnega staranja?

Ljubim biti stara 44! Ko sem bila stara 38 ali 39, sem vedno paničarila glede številke 40. Mislila sem si: O moj bog! Kaj se bo zgodilo z mano?! Zdaj se počutim udobno v svoji koži, bolj sproščeno; prenehala sem se obremenjevati s tem, kaj si ljudje mislijo o meni. Menim, da je 40. rojstni dan za žensko najlepše darilo. Ženske imamo v sebi vgrajen sistem, ki se pri tej starosti obnovi, nadgradi in žensko preoblikuje v najlepši smeri. Moje mnenje je, da se ne smemo obremenjevati z nepomembnimi malenkostmi.

Gwyneth Palthrow

Se spomnite, kdaj ste bili prvič predstavljeni v Elle?

Uh, to je bilo že res pred časom! Stara sem bila približno 20 let. To, da sem bila v reviji predstavljena pred 20 leti, in sem tudi danes, pri svojih štiridesetih, mi je v veliko čast in mi pomeni privilegij. Spoštujem revije, ki spoštujejo ženske vseh starosti.

Kaj je za vas najpomembnejša stvar v življenju?

Moja otroka – pomenita mi vse na svetu. Sta razlog, da se zjutraj zbudim. Biti mama je najpomembnejša stvar, ki jo 'počnem' v življenju. Materinstvo me je naučilo biti pozorna, in zahvaljujoč temu, je moje srce polno ljubezni. Materinstvo je res nekaj izjemnega!

Gwyneth Palthrow

Z njima ste prek Facetima govorili tik pred našim fotografiranjem. Je to nekaj, kar počnete vedno, ko ste odsotni?

Da. Ko potujem, poskrbim, da ju vsako jutro pokličem in da na hitro poklepetamo, preden začneta vsak svoj dan. 

Vsi trije ste pogosto opaženi na koncertih skupine Coldplay in Chris je že dejal, da so nekatere njihove pesmi napisane za vas in o vas ter Apple in Mosesu. Imate najljubšo pesem? 

Vse njihove pesmi! Resnično, Chrisa imamo vsi zelo radi. Njegova glasba je izjemna, on je izjemen, njegove turneje so izjemne. Rada imam vse njegove pesmi. Ne morem se spomniti niti ene, ki mi ne bi bila všeč. Tudi otroka obožujeta njegovo glasbo; vse pesmi znata na pamet in na vsakem koncertu pojeta z njim.

Ste igralka in mati, prav tako pa poslovna ženska. Zakaj ste ustvarili Goop?

Sem zalo aktivna in ustvarjalna oseba, in tako sem se odločila, da ustvarim znamko, ki bo temeljila na mojem življenjskem stilu. Nikoli si nisem predstavljala, kaj bo Goop postal; danes sem odgovorna za 50 ljudi, ki delajo na njem.

Gwyneth Palthrow

In vi vse koordinirate?

Da, sem srce in duša Goopa. Zdi se mi zanimivo, da sem zadolžena za kreativno smer platforme in tudi poslovno stran, ki je veliko bolj zapletena kot kreativna. Rada se učim ter spremljam razvoj in rast tega projekta kot znamke. Zelo sem srečna, da se lahko ukvarjam s stvarmi, do katerih čutim strast.

Besedilo Laura Somoza
Priredila Jerca Bergant
Fotografije Profimedia

Preberite še: "Povej, če tako res misliš" (zapiski modne urednice Elle)

Priporočamo tudi: 21 načinov, kako do boljšega partnerstva

Najbolj brano