Obožujete res dobro hrano? Potem čim prej odpotujte v ta kulinarični raj!

Ko boste brali ta članek, računajte, da se vam bodo cedile sline. Predstavljamo vam namreč gastronomsko destinacijo, ki je vaše brbončice ne bodo nikoli pozabile. Odpotujte tja na primer za velikonočne praznike, ko je razvajanje ob kulinaričnih dobrotah več kot dobrodošlo.

Promocijsko sporočilo, 15. 3. 2023
Obožujete res dobro hrano? Potem čim prej odpotujte v ta kulinarični raj! - Foto: Liburnia Hotels & Villas

Uživanje v najboljšem, kar ponuja lokalna gastronomija, je seveda bistven del vsakega izleta, potovanja, dopusta. Prav poseben raj za vse gurmane pa je Opatija, ljubiteljem dobre hrane že kar dobro znana kulinarična destinacija, kjer lahko najdete slastne lokalne dobrote z bližnjih kmetij, poleg tega pa tudi najboljše hrvaške restavracije. Ste navdušeni nad tradicionalnimi konobami, ki ponujajo originalne lokalne jedi? Vrhunske konobe najdete prav v Opatiji. Ali imate raje ekskluzivne restavracije, ki združujejo tradicijo z inovativnostjo in sodobnimi trendi? Tudi te najdete v kraljici Jadrana, kot tudi pravijo Opatiji.

Opatijske restavracije med gastronomskimi poznavalci slovijo po raznoliki ponudbi vrhunskih jedi, pripravljenih iz lokalnih in sezonskih živil:

Riba naravnost iz morja

Tu lahko uživate v svežih ribah in drugih morskih specialitetah, ulovljenih v Kvarnerskem zalivu. V ribiškem kraju Volosko so na primer vse ulice usmerjene proti srcu Voloskega – "mandraču" oz. pristanišču – kajti z jutranjo zarjo pride v majhno pristanišče sveža riba, ki se lahko takoj znajde na jedilniku številnih konob in restavracij.

Maroni in šparglji na vrhunskih krožnikih

Kraj Dobreć je skrit v stoletnih gozdovih kostanjev maronov in je znan prav po teh avtohtonih plodovih na pobočjih Učke, ki so lokalna poslastica, znana po vsem svetu. Zdaj, spomladi, bodo v teh gozdovih uspevali tudi šparglji, v okolici pa je na pretek še olivnega olja in medu, ki prav tako bogatijo krožnike tamkajšnjih pristnih konob.

Odlično gastronomsko ponudbo pa najdete tudi v opatijskih hotelih:

Ponudba opatijskih hotelov prav tako temelji predvsem na svežih lokalnih pridelkih z bližnjih družinskih kmetij in uporabi sezonskih živil, kot so šparglji v aprilu, škampi v maju, češnje v juniju, jastogi v avgustu.

Liburnia Hotels & Villas vas bo popeljala na posebno kulinarično popotovanje, ki združuje tradicijo in inovativnost. V hotelih Ambasador, Istra, Palace Bellevue vas bodo razvajali najboljši kuharski mojstri v regiji. Ker je marec mesec dobrega počutja in zdrave hrane, pa se lahko odpravite tudi na #foodjourney. Na različnih lokacijah Liburnia Hotels & Villas boste lahko uživali v hrani in pijači, ki sta dobrodejni za vaše počutje.

Poseben namig:

Poskusite liburnijski zajtrk v hotelih Ambasador in Palace Bellevue, ki poudarja najboljše regionalne in sezonske sestavine, izbirate pa lahko med primorskim in gorskim menijem. Okusili boste lahko priljubljena živila naših prednikov in vrhunske izdelke z lokalnih družinskih kmetij. Uživajte v krompirjevi polenti, tradicionalni prilogi v Gorskem kotarju in Primorju, priljubljeni otoški skuti, simbolu Primorja figi, sredozemskih klapavicah in sardeli, istrski zarebrnici in panceti ter zdravilnem kvarnerskem žganju z vinsko rutico.

Kam pa na odlične šparglje?

V hotelu Ambasador v restavraciji Cubo potekajo dnevi špargljev, kjer ne zamudite tega popolnega pomladnega doživetja okusov.

Od 1. do 30. aprila obiščite Lovran in doživite praznik špargljev. Uživajte v tej gozdni dobroti, ki ima pozitiven vpliv na zdravje. V času festivala špargljev v lovranskih restavracijah in konobah ponujajo odlične špargljeve jedi. 

• V hotelu Palace Bellevue, natančneje v Kavarni Strauss, eni najbolj znanih opatijskih kavarn, pa ne zamudite posebne ponudbe bruncha s šparglji.

Vse o gastronomski ponudbi hotelov Liburnia Hotels & Villas in tudi njihovih posebnih ponudbah za neskončna razvajanja najdete na spletni strani https://www.liburnia.hr/si/.
Čare Opatije pa lahko doživite tudi s tema dvema posebnima ponudbama:

Wellness & Gourmet v hotelih Ambasador in Palace Bellevue.

Tu lahko oživite in poživite telo, duha in dušo v hotelskih wellness & spa centrih. Wellness program blagodejno vpliva na dobro počutje ter razbremeni morebitne napetosti v telesu.

Opatija Delights v hotelu Istra poleg bogatega samopostrežnega zajtrka in večerje za gurmane vključuje tudi sproščanje v notranjem bazenu z morsko vodo.

In, pozor, v paketu Opatija Delights vas čaka še dodatno razvajanje telesa in duha, kot so okušanje lokalnih poslastic ob kozarcu lokalnega vina, vstopnice za Naravni park Učka, kozarec lokalnega vina in penine ter darilo presenečenja z domačimi avtohtonimi izdelki.


Najbolj brano