Gruša Zorn: "Ljubezen do dobre hrane sem odkrila že v mladosti."

Oblikovalka hrane, ki jedi prikaže v najlepši luči. grusha-foodstyle.com

Lifestyle, 16. 7. 2016
Gruša Zorn: "Ljubezen do dobre hrane sem odkrila že v mladosti." - Foto: Miha Bratina, Matevž Kostanjšek in Maja Danica Pečanić

Kako bi se opisali?
Kot radovedno in neustrašno osebo, ki je vedno pripravljena na učenje in nove izzive. Lahko bi rekla, da sem nekdo, ki ve, kaj želi, in si upa slediti svojim sanjam. Pa, seveda, kot veliko gurmanko.

Kdaj ste odkrili ljubezen do kulinarike?
Ljubezen do dobre hrane sem odkrila že v mladosti, v Vipavi, v hiši moje botre, ki je bila odlična kuharica; kuhala je z ljubeznijo in užitkom in iz njene kuhinje je vedno lepo dišalo. Otroci smo imeli vstop v kuhinjo in tudi sami smo bili udeleženi v procesu priprave hrane. Tam sem začela jesti, prej sem veljala za otroka, ki nič ne je.

Kako se je vaša kariera obrnila v smeri stiliranja hrane?
Kuhanje me sprošča in pomirja ter mi daje prostor za kreacijo in domišljijo. V času študija sem eno leto bivala v Parizu in si denar za šolanje služila pri agenciji, ki se je ukvarjala s kateringi, tam se spoznala finger food ali, kot rečejo Francozi, amuse bouche. Leta pozneje sem bila zadolžena za organizacijo fotografije v večjem slovenskem podjetju in se srečala tudi s fotografijami hrane. Takrat sem začela s prvimi stajlingi. Bila je ljubezen na prvi pogled. Samostojna pot pa se je začela s sodelovanjem s fotografom Matevžem Kostanjškom, s katerim sva postavila spletno stran Hungryeyes.eu.

Če se ne bi ukvarjali s stiliranjem hrane, bi bili ...
Hm, kaj pa vem. Vidim se kot človeka z veliko zanimanji. Najverjetneje bi bil poklic povezan z estetiko. Mogoče bi bila fotografinja.

Kaj vas trenutno najbolj vznemirja?
Novi projekti. Sodelovanje v mednarodnih vodah. Projekti, v katerih lahko izraziš sebe in svojo estetiko.

Vaš zadnji nakup?
Tekaške superge.

Kam na večerjo s prijatelji?
K meni domov, seveda.

Kam najraje potujete?
V kraje in dežele, kjer še nisem bila. Ljubezen pa je in ostaja Francija.

3 najljubše aktivnosti?
Poleg kuhanja še tek, joga in plavanje.

Gruša Zorn

Pet hitrih

Kuhanje ali fotografiranje?
Kuhanje.

Video ali fotografija?
Fotografija.

Sladko ali slano?
Slano.

Pariz ali New York?
Pariz.

Zajtrk ali kosilo?
Kosilo.

Pripravila Manga Pogačar

Preberite še: Intervju: Blanka Slak Rupnik - mnogo žensk je navdušila nad nošenjem turbana

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri