Buče in bučke. Ste za?
Sendvič z bučkami, kot se šika
V pogovornem jeziku pomeni "prodajati buče" govoriti nesmisle, neresnico. Kako krivično, saj buče in bučke za naš jedilnik pomenijo vse kaj drugega. V stari in novejši slovenski kuhinji se tare slastnih bučnih jedi. Uživamo jih lahko kuhane, pečene, dušene, v juhah in prilogah ali kot nadev v pitah. Mi smo se odločili, da jih vkomponiramo v sendvič, kot se šika.
Potrebujete
2 srednje veliki bučki
olivno olje
polnomastno skuto
ajdov kruh z orehi
špinačo
parmezan
bučna semena
Priprava
Bučke narežite na tanke rezine in jih na nekaj kapljicah olja popecite v ponvi. V skuto, ki služi kot namaz, vmešajte še čajno žlico olivnega olja in posolite. Skuto (lahko tudi kremni sir z zelišči) namažite na kruh, nanjo nato položite nekaj lističev surove špinače, bučke in na tanko narezan parmezan, na koncu sendvič posujte z nekaj bučnimi semeni.
Pripravila Ana Žanko
Preberite še: #ELLEKUHA: Špageti iz bučk s pestom iz arašidov, poširanim jajcem in avokadom
Priporočamo tudi: Recept: Domači Kinder Maxi King (brez peke!)
Novo na Metroplay: Žan Serčič o glasbenem ustvarjanju, ohranjanju zasebnosti in spremembah