Solate s piščancem se razveseli vsakdo. Kvinojina solata s piščancem pa je enostavno zadetek v polno. Pripravite jo, kot jo pripravlja Elle.
Kvinojina solata s piščancem
Sestavine
170 g kvinoje
malo limonine lupine
15 ml limoninega soka
5 ml olivnega olja
4 ščepci himalajske soli
malo mletega česna
malo medu
ščepec popra
125 g narezanega pečenega piščanca brez kosti in kože
75 g narezanih in olupljenih kumaric
75 g narezane rdeče paprike
50 g na tanko nasekljane šalotke
malo svežega kopra
135 g kozjega sira
Priprava
Najprej po navodilih skuhamo kvinojo in jo odcedimo. V majhni posodi zmešamo limonino lupino, limonin sok, olivno olje, sol, česen, med in poper ter mešanico potresemo po kvinoji. Dodamo piščanca, kumarice, rdečo papriko, šalotko in koper. Za konec po solati posujemo kozji sir. Sestavine lahko po želji zamenjamo z drugimi. Tako so lahko poletni recepti za enostavne in zdrave jedi prava rešitev za okusen obrok in dobro počutje.
Elle vam želi dober tek!
Preberite še: Elle recepti: Grahova juha
Novo na Metroplay: "Ni uspeha brez trdega dela." | Maja Štamol Droljc