Zlati globusi bodo zopet zasijali

Novo oblikovan kipec, nominirani pari (Brad Pitt in Angelina Jolie), seznam za oko prijetnih podeljevalcev (Johnny Depp, Cameron Diaz, Aaron Eckhart, Zac Efron, Megan Fox, Jake Gyllenhaal, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Eva Mendes ter Hayden Panettiere) so obet za res zvezdniško podelitev letošnjih, že 66. nagrad Zlati Globus.

Zlati globusi bodo zopet zasijali - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Po lanskoletnem bojkotu, v podporo stavkajočim scenaristom, lahko letos pričakujemo oddolžitev filmskih ustvarjalcev za turobno prireditev 65. podelitve nagrad.

Nominiranci so že javno napovedali svojo udeležbo, a žal tudi letos prisotnost ne bo stoodstotna. Svojo odsotnost je že napovedal John Travolta, katerega animirani film Bolt je nominiran v kategoriji za najboljšo pesem (skladba "I Thought I Lost You" v duetu z najstniško zvezdo Miley Cyrus), zaradi družinske tragedije.

Lepotni popravki nagrade

Letošnji dogodek pa bo postregel tudi z novo podobo Globusov, ki bodo vsebovali tudi posebno nagrado Cecil B. DeMille, ki bo letos podarjena režiserju Stevenu Spielbergu njegov pomemben prispevek na področju filma. Trofeja vsebuje angela, stoječega na zlatem globusu, na črnem kristalnem podstavku.

Po dveh letih preoblikovanja nagrade, je predsednik Hollywood Foreign Press Association-a Jorge Camara dejal, da ni ravno velika sprememba v dizajnu. Le majhni detajli za izboljšanje oblike, ter da v osnovi ostaja isti Globus, le dodatno ovit s filmskim trakom.

Filmske in televizijske nagrade

Na področju filma po številu nominacij vodijo: film Brada Pitta Nenavaden primer Benjamina Buttona, drama Dvom z izjemno Meryl Streep v glavni vlogi ter biografski film Frost/Nixon. Vsak je prejel po pet nominacij.

Med televizijskimi deli pa ni presenečenj. Po zmagovitem pohodu na Emmyje, gresta v nov boj drama Mad Men in komedija 30 Rock.

Ker pa so nagrade ločene glede na zvrst filma, lahko Meryl Streep dobi kar dve nagradi v kategoriji za najboljšo žensko vlogo. Za zmago se poteguje v drami Dvom ter v mjuziklu Mama Mia! Druga dvojna nominiranka pa je Britanka Kate Winslet, ki ima možnost za zmago v kategoriji za najboljšo igralko v drami, za film Krožna cesta ter v kategoriji za najboljšo žensko stransko vlogo v drami za film Bralec.

Ostale nominirance pa si lahko ogledate na uradni spletni strani HFPA.

Dogodek se bo odvijal po našem času v ponedeljkovih zgodnjih urah (ob drugi uri zjutraj), v mednarodni plesni dvorani hotela Beverly Hilton. Za ogled prenosa, pa bodo morali slovenski filmski navdušenci prebrskati po tujih televizijskih postajah.

Najbolj brano