Vzdevek kralja Charlesa III. za Meghan Markle veliko pove o tem, kako jo vidigleda nanjo

To ni tipičen vzdevek za snaho.

Vzdevek kralja Charlesa III. za Meghan Markle veliko pove o tem, kako jo vidigleda nanjo - Foto: Profimedia

Napeti odnosi Meghan Markle in princa Harryja s kraljevo družino še zdaleč niso povsem zaceljeni, vendar je v novi knjigi o družini The New Royals, ki jo je izdala strokovnjakinja za kraljevo družino Katie Nicholl, mogoče najti redke podrobnosti o tem, kako kralj Charles III. vidi svojo snaho - ali pa jo je videl, ko sta bila s Harryjem zaročena. Gre za njegov zelo nenavaden vzdevek zanjo.

Po poročanju Entertainment Tonight je Nicholl v knjigi zapisal: "Charles naj bi svojo bodočo snaho zaradi njene trdnosti in odpornosti poimenoval 'volfram' (trda, težka, kovinsko-srebrna do bela prehodna kovina, ki je znana po svojih robustnih fizikalnih lastnosti)."

Nenavaden vzdevek

To ni prvič, da se poroča o Charlesovem začetnem vzdevku za Meghan. Junija 2018 je Daily Mail poročal, da je Charles Meghan poimenoval volfram, vrsto kovine, ker je "trda in nepopustljiva".

"Princ Charles občuduje Meghan zaradi njene moči in hrbtenice, ki jo daje Harryju, ki v svojem življenju potrebuje lik tipa volfram, saj je lahko nekoliko mehak," je takrat vir povedal Charlotte Griffiths za Mail On Sunday. "To je postal ljubkovalni izraz."

Charles in Meghan sta bila sprva drug nad drugim navdušena

Vojvodinja naj bi pomagala popraviti odnos med Charlesom in Harryjem, Charles pa je imel prve vtise o Meghan zelo pozitivne. "Meghan je spoznala Charlesa in bila navdušena nad njegovim šarmom," je za Daily Mail povedal družinski vir. "Harryju je povedala, da je čudovit: gostoljuben, topel, delaven, prijazen in stabilen. Jasno mu je dala vedeti, da bi ga moral bolj ceniti in se z njim povezati."

Charles je bil nad Meghan navdušen in je prijateljem povedal: "Je tako inteligentna in tako prijazna. Zaradi nje je Harry srečen. Ne bi nam mogla biti bolj všeč," je povedal vir.

Kakšen je njun odnos danes?

Manj jasno je, ali Charles danes tako toplo gleda na vojvodinjo Sussekško ali pa po njeni in Harryjevi odločitvi, da se umakneta z višjih delovnih mest v kraljevi družini in se preselita v Kalifornijo, zanjo še vedno uporablja vzdevek.

Par je bil nekoliko odkrit o svojih izkušnjah z delom v palači in med intervjujem marca 2021 je Oprah celo povedal, da je Charles prenehal sprejemati Harryjeve klice, ko je Harry očetu povedal o svoji in Meghanini nameri, da se umakneta.

Meghan je konec avgusta letos za The Cut povedala, da ji nič pravno ne preprečuje, da bi delila vse svoje izkušnje z delom za britansko kraljevo družino. Odločila se je le, da tega za zdaj ne bo storila.

Kar zadeva njen odnos z družino, je dejala: "Mislim, da je odpuščanje zelo pomembno. Če ne odpustiš, potrebuješ veliko več energije. Za odpuščanje pa je potrebnega veliko truda. Resnično sem se zelo potrudila, zlasti če vem, da lahko rečem karkoli."

V svojem prvem govoru kot kralj je Charles, potem ko je Kate Middleton in svojemu najstarejšemu sinu, princu Williamu, podelil naziva princ in princesa Walesa, vendarle na kratko priznal Meghan in Harryja ter svojo ljubezen do njiju. "Rad bi tudi izrazil svojo ljubezen do Harryja in Meghan, ki še naprej gradita svoje življenje v tujini," je dejal.

Charles predvsem ni odgovoril na vprašanje, ali bosta Meghanina in Harryjeva otroka Lilibet in Archie dobila naziva HRH. Archie in Lili sta zdaj, ko je njun dedek kralj, tehnično gledano princ in princesa, vendar sta na kraljevi spletni strani še vedno navedena kot "gospod" in "gospa".

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Penelope Cruz na rdeči preprogi videti sijajno v klasični moški obleki. Si upate poustvariti njen videz?

Priporočamo tudi: Meghan Markle in njen sin Archie imata najbolj prikupen obred po šoli

Najbolj brano