V kraljevi palači je prava drama zaradi te posebne fotografije zakoncev Sussex iz dokumentarne serije Harryja in Meghan

Vir v palači trdi, da gre za "resnično kršitev".

V kraljevi palači je prava drama zaradi te posebne fotografije zakoncev Sussex iz dokumentarne serije Harryja in Meghan - Foto: Profimedia

Kraljevi družinski člani so že na udaru zaradi dokumentarne serije Meghan Markle in princa Harryja, Harry & Meghan, čeprav sta bila objavljena le napovednika. Toda v kratek napovednik je bilo vmešanega veliko - vključno s to fotografijo Meghan in Harryja, ki je bila očitno posneta v Buckinghamski palači brez dovoljenja. In že ta fotografija je v palači povzročila dramo zaradi protokola. (Da, ena fotografija, kljub veliko bolj problematičnim trditvam v napovedniku o ravnanju z ženskami, ki se poročijo v družino.

Po poročanju časopisa The Telegraph je bila ta fotografija posneta znotraj vrtnega vhoda Buckinghamske palače, časopis pa "razume, da je bila prisotnost fotografije takrat predmet pisne pritožbe palače" zaradi pomanjkanja dovoljenja. Očitno naj Sussexova "ne bi bila osebno seznanjena z opozorilom" in fotografa nista prosila, naj odide.

"Lahko rečemo, da so bili presenečeni, ko so videli, da je tam fotograf. V običajnih okoliščinah potrebuješ dovoljenje za fotografiranje na tem območju," pravi eden od virov, medtem ko drugi dodaja: "Glede privedbe snemalne ekipe ali fotografa velja zelo strog protokol. Običajno se kraljici pošlje obvestilo, da pridobi dovoljenje."

Drugi vir je prisotnost fotografa opisal kot "pravo kršitev" kraljičinega gospodinjstva in dejal, da novica o njegovi prisotnosti "ne bi potrebovala veliko časa, da bi zaokrožila po stavbi".

Prve tri epizode serije Harry & Meghan bodo premierno prikazane 8. decembra, druge tri pa 15. decembra. Po besedah Netflixa "serija raziskuje skrivne dni njunega zgodnjega dvorjenja in izzive, zaradi katerih sta se počutila prisiljena umakniti iz svojih polnih vlog v instituciji. S komentarji prijateljev in družine, od katerih večina še nikoli ni javno spregovorila o tem, čemur so bili priča, ter zgodovinarjev, ki razpravljajo o današnjem stanju britanske skupnosti narodov in odnosu kraljeve družine z mediji, serija ne osvetljuje le ljubezenske zgodbe enega para, temveč slika naš svet in to, kako ravnamo drug z drugim."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Meghan Markle z zeleno obleko kombinirala pete v čudoviti kontrastni barvi, ki izstopajo v jesenski sivini

Priporočamo tudi: Amal Clooney na rdeči preprogi nosila dih jemajočo obleko, posuto s kristali

Najbolj brano