V čem bo kraljica pokopana in kako bo opremljena njena krsta

Njeno veličanstvo bo v ponedeljek, 19. septembra, skupaj z možem princem Philipom pokopano na Windsorskem gradu.

V čem bo kraljica pokopana in kako bo opremljena njena krsta - Foto: Bobo

Medtem ko se bliža pogreb kraljice Elizabete II. in smo že bili priča slovesnemu in spoštljivemu sprevodu skozi Edinburgh in po londonskih ulicah do mesta, kjer trenutno počiva v Westminstru, so se začela pojavljati vprašanja o tem, v kakšna oblačila in nakit bo pokojna kraljica oblečena ob pogrebu.

Ker se bližamo državnemu pogrebu v ponedeljek, 19. septembra, se zdi, da bo kraljica, ki je v času, ko ni bila v službi, najraje hodila po gorovju v nepremočljivih škornjih in naglavni ruti, počivala v obleki, ki se izogiba pompu in okoliščinam njenega življenja kot vladajoče monarhinje. Po mnenju strokovnjakov bo pokopana le z dvema sentimentalnima kosoma nakita.

Lisa Levinson, vodja komunikacij pri Svetu za naravne diamante, je za Metro povedala: "Njeno veličanstvo je po srcu neverjetno skromna ženska, ki verjetno ne bo oblečena v nič drugega kot v svoj preprost zlati poročni prstan in par bisernih uhanov.

Levinson je napovedal, da bo njen zaročni prstan, ki ga je princ Philip dal izdelati z diamanti iz tiare, ki je pripadala njegovi materi princesi Alice Battenberški, prešel na princeso Anne

Princ Philip je tesno sodeloval pri oblikovanju kraljičinega zaročnega prstana, tako da je bil izdelan platinast prstan z enajstimi naravnimi diamanti.

Med njimi so trikaratni okrogli diamant in pet manjših kamnov, nameščenih na vsaki strani.

Levinson je dodala: "Življenje njenega veličanstva je bilo vedno povezano z zapuščino kraljeve družine v Združenem kraljestvu in Commonwealthu; njen nakit je zelo pomemben del te zapuščine."

Mok O'Keeffe iz rojalistične skupine LGBTQ+ GayAristo je za isti časopis povedal, da je bila pokojna monarhinja "skromna ženska", zato je njen poročni prstan edini nakit, s katerim bo morala biti pokopana.

"To preprosto dejanje ljubezni se zdi primerno za žensko, ki je dejavno uživala v preprostih stvareh v življenju in zaradi svoje močne vere verjela, da bo uživala bogastvo nebes," je dejal. 

Dodal je: "Številni dragulji, ki jih je nosila, so del zgodovine države in bodo do konca njunega življenja prešli na prihodnjega monarha in kraljico soprogo.

Za zdaj še nismo izvedeli, v kakšno obleko bo pokojna kraljica oblečena, čeprav bo po vsej verjetnosti sledila istemu trendu elegantne in smiselne preprostosti, ki se upošteva pri izbiri pogrebnega nakita.

Vendar so bile razkrite podrobnosti o tem, kako bo oblečena njena krsta.

Na krsti bo kraljevski standard, zastava, ki predstavlja vladarico in Združeno kraljestvo, skupaj s cesarsko državno krono z več kot 3000 inkrustriranimi dragimi kamni. 

Krona naj bi tehtala pet kilogramov in jo sestavlja 2.868 diamantov, 17 safirjev, 11 smaragdov, 269 biserov in štirje rubini.

Kraljica je krono nosila le ob uradnih priložnostih, med drugim ob državnem odprtju parlamenta.

V zbirki je nešteto dragih kamnov, kot je safir svetega Edvarda, ki je najstarejši dragulj v zbirki.

Na krsti bosta tudi vladarjeva krogla in žezlo, izdelana iz votlega zlata in opremljena z več kot 600 dragimi kamni, vključno s 30 rubini in ducatom diamantov.

Njeno veličanstvo bo pokopano skupaj z možem, princem Filipom, vojvodo Edinburškim, v kapeli kralja Jurija VI. na gradu Windsor.

Prav tako bo poleg svojega očeta kralja Jurija VI. in matere kraljice Elizabete, kraljice matere.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na jopico Katie Holmes, sedaj je napovedala nov jesenski trend

Priporočamo tudi: Penélope Cruz se je s tem brezčasnim videzom poklonila Audrey Hepburn

Najbolj brano