Iskrena izpoved Urške Vučak Markež bo V NAVDIH vsem v razmerju!

V pogovoru za revijo Jana je priljubljena igralka Urška Vučak Markež spregovorila o resnici za svojim širokim nasmehom!

Iskrena izpoved Urške Vučak Markež bo V NAVDIH vsem v razmerju! - Foto: Saša Aleksandra Prelesnik

Kot je povedala, je težke čase doživljala tudi tik pred začetkom snemanja oddaje Zvezde plešejo.

In kaj je bil razlog za stres?

"Dolgo nisem opravila diplome iz matematike in nisem se mogla odločiti, ali želim postati profesorica. Moje gledališko delo takrat ni bilo dovolj uspešno, zato se nisem mogla posvetiti le temu. Prizadelo me je, če so mi ljudje rekli, da ne hodim v službo. Moje gledališko delo se jim ni zdelo pomembno, ker sem v njem uživala."

"Marsikdo še zdaj misli, da ne hodim v službo, ker ne delam od osmih do šitirh in ker se med delom zabavam."

"Toda to je moje delo in ga jemljem resno. V družbi obstajajo določena pričakovanja in sčasoma sem začela verjeti, da ne opravljam dela, prav tako sem začela dvomiti o sebi. Zdelo se mi je, da ne počnem ničesar posebnega, ker nimam redne službe, vendar ne vem, kako bi se sploh znašla, če bi imela redno službo."

"Dolgo se nisem znala opredeliti, saj nisem bila niti profesorica niti igralka, kar me je obremeljevalo. Toda nisem se želela odpovedati igralstvu," je povedala Urška, ki ne skriva niti dejstva, da se je njen mož boril z odvisnostjo od iger na srečo."

"Morala sva poiskati pomoč"

"Z možem sva bila prisiljena sprejeti pomoč. Za naju je bila to edina možnost in na srečo sva jo sprejela. Zavedala sva se, da je najin odnos nujno potreben obnove. Že pred leti sva si poiskala pomoč, vendar takrat nisva bila pripravljena. Ko je terapevtka predlagala bolnišnično zdravljenje, sva se namreč upirala."

Nisva bila pripravljena na to, da bi šel mož za tri mesece na zdravljenje. Toda pozneje sva odkrila, da potrebujeva pomoč. Takrats va bila pripravljena in sva bila hvaležna za pomoč," je povedala novinarki in dodala, da z možem še vedno obiskujeta skupne terapije.

"Seveda, obiskujeva jo štiri leta. Ko nama je terapevtka povedala, da bo terapija trajala več let, se nama je zdelo to nemogoče. Todaj zdaj se zavedava, da brez terapije ne bi preživela.

"Skupinska terapija nama zelo ustreza, vsakih nekaj mesecev pa obiščeva še psihiatra," je povedala Urška in dodala, da se je njun odnos v tem času izboljšal.

"Verjamem, da je treba težave reševati skupaj in da brez terapije ne bi zmogla. Če bi bila najina otroka starejša, bi najbrž prav tako potrebovala terapijo. Skupaj smo odšli na glasbeno terapijo in otroka sta bila sprva nekoliko zadržana, potem pa sta se odprla in je bila zanju to koristna izkušnja," je še priznala.

Članek je za revijo Jana napisala Danaja Lorenčič

Fotografije: Saša Aleksandra Prelepsnik, POP TV, Goran Antley

Preberite še: Alenka Košir: "Mamice danes vsem preveč strežemo" (+ nasveti, kako ji uspe)

Priporočamo tudi: Ste že videli fotografije sanjske poroke Urške Žolnir?

Najbolj brano