To je razlog, zakaj so Kamala Harris, Michelle Obama in Hillary Clinton na inavguraciji vse nosile vijolično barvo

Za odločitvijo vseh treh žensk, da nosijo vijolični odtenek, je bil poseben pomen.

To je razlog, zakaj so Kamala Harris, Michelle Obama in Hillary Clinton na inavguraciji vse nosile vijolično barvo - Foto: Profimedia

Novoizvoljena podpredsednica Kamala Harris, nekdanja prva dama Michelle Obama in nekdanja državna sekretarka Hillary Clinton že dolgo pošiljajo simbolična sporočila skozi svojo garderobo. V sredo so na dan inavguracije predsednika Joeja Bidena in podpredsednice Kamale Harris tri močne ženske skupaj podale močno sporočilo.

Ko so se vse tri ženske na slovesno prisego odpravile v Kapitol, so vse nosile stajlinge v različnih odtenkih vijolične. Izbira, da bodo vse tri ženske nosile to barvo - kar je dobesedna mešanica barv politične stranke, rdeče in modre - je morda res bila namerna, saj je pomen odtenka vzbudil občutek solidarnosti, dvostranskosti in enotnosti.

Za trenutek ustvarjanja zgodovine je Kamala Harris oblekla ujemajočo se obleko in plašč mladega temnopoltega modnega oblikovalca Christopherja Johna Rogersa, ki ju je združila z usnjenimi rokavicami in salonarji.

Clintonova je bila oblečena v enobarven modni komplet, vključno z jopičem, hlačami, ujemajočim se šalom in temnejšim plaščem.

Michelle Obama se je za svoj stajling odločial za odtenek slive in očarala v  puloverju, širokih hlačah in ujemajočim se plaščem Sergia Hudsona..

Vijolična barva ima poseben pomen za novo podpredsednico. Kamala Harris je pogosto nosila ta odtenek med kampanjo leta 2019 v čast Shirley Chisholm, ki je prav tako pogosto nosila vijolično med svojo kampanjo kot prva temnopolta ženska, ki je kandidirala za predsednico, kar je navdihnilo Kamalino kariero.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Katero cvetje in šopek se najbolje ujemata z vašim nebesnim znamenjem? Poglejte tukaj

Priporolamo tudi: Gigi Hadid napovedala nov trend, ki vas bo zagotovo presenetil (bodite prvi!)

Najbolj brano