To je pogoj, ki ga je kralj Charles III določil, da otroka Harryja in Meghan dobita kraljevi naziv

Po smrti Elizabete II. 8. septembra se je spremenil vrstni red nasledstva prestola in s tem tudi različni kraljevski nazivi.

To je pogoj, ki ga je kralj Charles III določil, da otroka Harryja in Meghan dobita kraljevi naziv - Foto: Profimedia

Elizabeta II. je po svoji smrti pri 96 letih je svojemu najstarejšemu sinu, princu Charlesu, dovolila, da zasede prestol. Tako je postal kralj Charles III. Mož Camille Parker Bowles pa ni bil edini, ki je spremenil naziv. Princ William in Kate Middleton sta se iz vojvode in vojvodinje Cambriške preimenovala v princa in princeso Walesa. Otroka Meghan Markle in princa Harryja sta postala princ in princesa. Naziv, ki ga ni spremljal naziv kraljeve visokosti. Njuna starša sta zaradi tega "besna". Razlog? Če tega priznanja ne dobita, ne moreta biti upravičena do sistema zaščite, ki je namenjen kraljevi družini. Vprašanje, ki je Meghan Markle in princu Harryju še posebej pri srcu.  

Zaupanje v središču pozornosti

Vendar pa še ni vse uradno odločeno in kralj Charles III. si lahko po informacijah časopisa "The Mirror" še vedno premisli. Kralj bi lahko končno naredil gesto do svojih vnukov in jim podelil ta dragoceni status pod enim pogojem. Kraljeva strokovnjakinja Katie Nicholl je na podkastu Palace Confidential pojasnila: "Vztrajal bo, da bosta Harry in Meghan spoštovala institucijo, če bosta prevzela njene nazive. To je zanj zelo pomembno." To je ponovila v oddaji The Royal Beat na televiziji True Royalty TV: "Pripravljen je podeliti naslove, vendar je za to potreben pogoj in ta pogoj je zaupanje. Vedeti mora, ali lahko zaupa Sussexovima."

Ali bosta Meghan Markle in princ Harry pripravljena sprejeti ta pogoj, da bi zagotovila varnost svojih otrok? Par pripravlja več projektov, ki jih britanska monarhija najraje ne bi objavila: dokumentarni film o njunem življenju, ki je načrtovan za Netflix, in uradno biografijo princa Harryja.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Statistika kaže, da so ljudje, rojeni na te datume, v življenju najbolj uspešni

Priporočamo tudi: V modo se vračajo balerinke s posebnim detajlom, ki smo jih pred 20 leti nosili vsi

Najbolj brano