V modo se vračajo balerinke s posebnim detajlom, ki smo jih pred 20 leti nosili vsi

Tod's in njegovi supermodeli so v Milanu na modno brv pripeljali novo različico kultnega čevlja.

V modo se vračajo balerinke s posebnim detajlom, ki smo jih pred 20 leti nosili vsi - Foto: Profimedia

Balerinke 2.0 na modni brvi Tod's za pomlad in poletje 2023 so potrdile vrnitev tega trenda v prihodnjih sezonah.

Ste navdušeni nad gumijastim podplatom, vendar vas zanima, kako so se vrnile balerinke? Tokratni teden mode v Milanu nam je ponudil odgovore in predstavil popoln razkorak med obema elementoma z novim nizkim čevljem znamke Tod's.

Italijanska znamka pod kreativnim vodstvom Walterja Chiapponija na modno brv prinaša balerinke Bubble Ballerina z gumo, s katerimi je znamka zaslovela v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Nove balerinke so iz svilenega satena, s klasičnim majhnim lokom, ki zaviha robove in pritrdi čevelj na peto. Tako kot pri prvotnih zgodovinskih mokasinih se gumijaste bunkice raztezajo po hrbtu balerinke in jo naredijo takoj prepoznavno.

Gommino Tod's, ki se je zapisal v zgodovino

Kot je dejala Chiara Ferragni: "Gommino je ena od ikon italijanskega okusa." Malo je elementov, ki bi tako spominjali na modo Bel Paese, kot je ta ikonični oblikovalski podplat. Vsi, ki so doživeli prehod v 21. stoletje, se v domači omari za čevlje spomnijo Tod´s-ovih mokasinov, ki so bili zaradi svoje vsestranskosti temeljni del ženske garderobe tistega obdobja. Možnosti, da balerina Bubble Ballerina postane vroča novost, so zato zelo velike."

Prepoznavni elementi oblikovanja

Pri Tod´s-ovi kolekciji za pomlad in poletje 2023 nas gumijasti podplat na čevlju spominja na to, kako je Walter Chiapponi delal na prepoznavnosti oblačil, garderobe, ki potrjuje pomen italijanskega savoir-faira in njegove temeljne priljubljenosti v tujini. Mednarodnost sporočila potrjujejo tudi ikonični modeli iz zgodovine mode, ki se na modni brvi v sedmih nebeških palačah Anselma Kieferja v Pirellijevem hangarju Bicocca sprehodijo po modni brvi. Na modni reviji se tako soočajo mehke, nevtralne barve sodobnih oblačil s poudarki neona in svetlimi odtenki balerine Bubble na nogah brezčasnih ikon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tod's (@tods)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jane Fonda v elegantnem videzu s suknjičem s pasom, popolnem za vse starosti

Priporočamo tudi: Kraljica Camilla na svojem prvem samostojnem kraljevem obisku po kraljičini smrti elegantna v temno modri obleki

Najbolj brano