"To je njenih 5 minut": Kaj počne kraljica Camila, medtem ko se Charles zdravi za rakom?

24. 2. 2024
"To je njenih 5 minut": Kaj počne kraljica Camila, medtem ko se Charles zdravi za rakom? (foto: Profimedia)
Profimedia

Medtem ko kralj počiva na podeželju, je kraljica vse vzela v svoje roke in zdi se, da ji nič ni težko.

Kralj Charles se je po razkritju, da je zbolel za rakom, odločil odstopiti od vseh javnih kraljevih dolžnosti. Takoj ko so se terapije začele, je poiskal mir daleč od kraljeve palače v Londonu. Odpotoval je v Sandringham, kjer ima vso potrebno oskrbo.

V tem času ima kraljica Camila veliko obveznosti, saj je zdaj prevzela skoraj vse, kar je počel Charles. In kljub temu, da je dela veliko, se zdi, da ji to ne predstavlja niti najmanjše težave.

Kralj Charles (75) in kraljica Camilla (76) bosta pogosto prihajala skupaj v London, saj se kralj tam zdravi za rakom. Pred dnevi je prejel dozo terapije, ki jo je prestal, nato pa se je srečal z osebjem palače, kraljica pa je imela poseben dogodek v Clarence House.

Kraljica Camilla pride na vsak dogodek z nasmehom na obrazu in se trudi, da bi kraljevo družino in svojega moža predstavila v najboljši luči. Na dogodku, o katerem so poročali pred nekaj dnevi, jo je podprla tudi Brigitte, vojvodinja Gloucestrska.

Kralj Charles se je sam vrnil v Sandringham. Od objave diagnoze raka je večino časa preživel v kraljevi rezidenci v Norfolku, kjer se člani kraljeve družine tradicionalno zberejo za božič, v zadnjih tednih pa so ga opazili v cerkvi svete Marije Magdalene.

Na seznamu njenih obveznosti je bilo marsikaj, a splošni vtis je, da ji nič ni bilo težko in da je končno prišlo njenih 5 minut. Morda je to način, da kraljica Camilla stopi iz moževe sence in pokaže, da se je enako sposobna spoprijeti z vrsto izzivov in vsem, kar prinaša tako pomemben položaj.

Pred kratkim je kraljica Camilla pokazala svojo predanost kraljevi dolžnosti, ko je šest ur potovala z avtomobilom, da bi se udeležila koncerta v katedrali v Salisburyju v južni Angliji, potem ko je njen helikopter obstal zaradi slabega vremena, zaradi česar ni bilo mogoče leteti 200 milj daleč.

"Let je bil odpovedan zaradi vremena, zato se je odločila za potovanje po kopnem, kar je bilo zelo naporno potovanje - vsaj šest ur vožnje v normalnih razmerah. Kamila kralja ni želela pustiti na cedilu in mu je zagotovila, da bo kljub vsemu nadaljevala s svojim urnikom službenih obveznosti," je povedal vir za Telegraf. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako kalorična je v resnici pokovka? To so dejstva o vašem najljubšem prigrizku (+ nasvet, kako jo pripraviti na najboljši način)

Priporočamo tudi: Takšni so po naravi in nič jih ne more spremeniti: To so 3 horoskopska znamenja z največjim egom