Selitev princa Williama in Kate Middleton so označili za "odvratno". To je razlog, zakaj

Kraljevi kritiki so ji nasprotovali.

Selitev princa Williama in Kate Middleton so označili za "odvratno". To je razlog, zakaj - Foto: Profimedia

Če zadnjih nekaj tednov niste živeli pod skalo, veste, da se princ William, Kate Middleton in njuni otroci selijo iz Kensingtonske palače v Adelaide Cottage na kraljičinem posestvu Windsor. Selitev se je znašla na naslovnicah časopisov, saj se je veliko ugibalo o tem, kje se bodo otroci Cambridgea šolali in kako se bodo prilagodili na življenje v veliko manjšem domu.

Vendar nad novico niso navdušeni vsi, saj so jo nekateri označili za "odvratno", še posebej glede na težke čase, v katerih se znajdejo ljudje po vsej državi, saj se kriza življenjskih stroškov še poglablja.

"Medtem ko se običajna gospodinjstva borijo s svojimi računi za energijo in se soočajo z uničujočo inflacijo, zakaj dajemo še eno stanovanje Williamu in Kate?" je dejal Graham Smith, izvršni direktor skupine za pritisk Republic, ki se zavzema za izvoljenega predsednika države.

"To je sramotno," je dodal Smith.

"Vse te razkošne hiše zahtevajo celodnevno varovanje, ogrevanje in osebje," je nadaljeval in trdil, da je to: "Državni nepremičninski imperij, ki naj bi prinašal denar za državno blagajno."

Preberite tudi: Ne bližina kraljice, to je pravi razlog, zakaj se Kate Middleton in princ William selita iz Londona

Kate Middleton uporablja zelo bizaren vzdevek za princa Williama

V pojasnilo naj povemo, da je uporaba nepremičnine Cambridge darilo kraljice, ki je vojvodi in vojvodinji dovolila, da jo s svojimi zasebnimi sredstvi najemata od kraljeve posesti. Tega ne upravlja kraljica, vendar pa njegovi prihodki vplivajo na to, koliko denarja vsako leto dobi.

Nekdanji BBC-jev kraljevi dopisnik Peter Hunt je ob Smithovih pripombah dejal, da ta poteza poudarja, da kraljeva družina trenutno nima enakih gospodarskih težav kot druge družine v Združenem kraljestvu.

"Tretji dom za Cambrigejeve je opomnik, da kraljeva družina ne trpi zaradi krize življenjskih stroškov in grozeče recesije tako kot ostali," je menil Hunt. "Ko je bil davkoplačevalski denar porabljen za obnovo njihovega stanovanja v Kensingtonski palači, je princ William, ki se zavzema za brezdomce, vztrajal, da namerava njegova družina tam ostati še vrsto let." Vendar je treba omeniti, da čeprav se Cambridgovi selijo v Adelaide Cottage, bo Kensingtonska palača ostala uradna rezidenca družine in sedež pisarne vojvode in vojvodinje.

Drugi ljudje so Williama in Kate branili in poudarjali, da Kensingtonska palača ne more zagotoviti "normalne" vzgoje, ki jo želita zagotoviti princu Georgeu, princesi Charlotte in princu Louisu.

"Selitev v Adelaide Cottage v izjemno zasebnem parku Home Park v Windsorju odpravlja vidik 'zlate ribice' v življenju družine Cambridge," je dejal odgovorni urednik revije Majesty Magazine Joe Little.

"Stanovanje 1A v Kensingtonski palači je popolno v številnih pogledih, vendar vojvoda in vojvodinja ter njuni otroci ne morejo prihajati in odhajati, kot bi želeli," je dodal in poudaril, da so z nepremičnino povezana "vedno prisotna vprašanja zasebnosti".

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 znamenj, ki se jim septembra nasmiha sreča: Kljub retrogradnemu Merkurju jih čakajo ljubezenske in poslovne priložnosti

Priporočamo tudi: To je trend udobnih čevljev, ki jih letošnjo jesen ne boste želeli sezuti

Najbolj brano