Princu Georgeu in Louisu ter princesi Charlotte se obeta sprememba priimka. Kmalu bodo znani kot...

Ne le, da se bodo morali otroci Cambridge - osemletni princ George, sedemletna princesa Charlotte in štiriletni princ Louis - do konca življenja spopadati s tem, da bodo na očeh javnosti, ampak se bodo morali v bližnji prihodnosti sprijazniti tudi s spremembo priimka.

Princu Georgeu in Louisu ter princesi Charlotte se obeta sprememba priimka. Kmalu bodo znani kot... - Foto: Profimedia

Kljub temu, da jih že odkar sta jih princ William in Kate Middleton (vojvoda in vojvodinja Cambriška) pozdravila na svet, imenujemo Cambridgi, bo trojica nekoč prevzela priimek Wales. Toda zakaj?

Da bi odgovorili na to vprašanje, si moramo najprej ogledati, zakaj je princ William prevzel naziv Cambridge - ki ga je sprejel šele v zadnjih letih. Dejansko sta tako princ William kot princ Harry (ki je zdaj vojvoda Susseški) med odraščanjem nosila priimek Wales, ki sta ga podedovala po svojem očetu princu Charlesu, čigar kraljevi naslov je princ valižanski. V šoli sta bila znana kot brata Wales, med služenjem v vojski pa je bil William znan kot poročnik Wales, Harry pa kot kapitan Wales.

Preberite tudi: Zakaj ima Kate Middleton na rokah pogosto obliže? Preverite, kaj skriva pod njimi

Zakaj je ikonični zaročni prstan dobila Kate Middleton, čeprav ga je podedoval princ Harry?

Ko se je princ William poročil s Kate Middleton, mu je kraljica podelila naziv vojvoda Cambriški - tako so njuni trije otroci prevzeli priimek Cambridge, podobno kot princesi Beatrice in Eugenie uporabljata priimek York, saj ima njun oče naziv vojvoda Yorški.

Ko bo princ Charles sedel na prestol in postal kralj, bo princ William podedoval naziv valižanski princ, zato bo priimek njegove družine postal Wales. Ko se bo to zgodilo, bo Kate Middleton verjetno prevzela naziv valižanske princese, kar bo za njenega moža nedvomno grenko-sladko, saj tega naziva ni imel nihče od njegove matere, pokojne princese Diane.

Diana je kot prva žena princa Charlesa prevzela naziv valižanske princese in ta naziv je postal sinonim zanjo. Po njeni tragični smrti leta 1997 se je Charlesova druga žena Camilla Parker Bowles iz spoštovanja do princese Diane odločila, da naslova ne bo podedovala.

Kate pa ni edina oseba, ki bi lahko kmalu podedovala redek naziv, saj je mogoče, da bo princesa Charlotte sčasoma postala kraljeva princesa - naziv, ki ga je v zgodovini imelo le sedem kraljevih družin.

 Fotografije: Profimedia

Preberite še: Se tudi vi ne morete upreti pregrešnim sladicam? Predstavljamo vam vidne znake zasvojenosti s sladkorjem

Priporočamo tudi: Lepotni triki Naomi Campbell: "Starejša sem, bolj se zavedam: manj je več"

Najbolj brano