Princ George razkril, kakšna je njegova sanjska kariera, za kar je odgovoren njegov stric, princ Harry

10. 6. 2024
Princ George razkril, kakšna je njegova sanjska kariera, za kar je odgovoren njegov stric, princ Harry (foto: Profimedia)
Profimedia

Mali princ bi lahko šel po stopinjah svojega očeta in strica, princa Harryja.

Čeprav je prvi v vrsti za prihodnjega kralja Združenega kraljestva, bo princ George pred tem morda nadaljeval poklicno pot, ki so jo že prej ubrali nekateri drugi člani njegove družine.

Princ William je med gostovanjem na vrtni zabavi v Buckinghamski palači namignil, da je njegov 10-letni sin pokazal zanimanje za poklic, ki sta ga opravljala William in brat princ Harry. William je vodji eskadrilje Chrissie Lacey, pripadnici Kraljevih letalskih sil, povedal, da George ne bo le užival v obisku baze RAF, ampak je tudi "potencialni pilot v nastajanju", poroča Hello!

Georgeova strast do letal je bila v preteklih letih dobro dokumentirana. Mama Catherine, valižanska princesa, je leta 2016 pripomnila, da je njen najstarejši otrok "obseden z letali in želi postati letalski kadet". Williamu in Kate se je pridružil tudi na različnih izletih v različne letalske baze, med drugim je leta 2016 in 2023 obiskal letalski šov Royal International Air Tattoo v RAF Fairford, leta 2017 pa si je v Hamburgu v Nemčiji ogledal različne modele helikopterjev.

Če se bo George nekega dne res odločil postati pilot, bo šel po stopinjah svojega očeta, ki je med letoma 2010 in 2013 služil kot pilot v silah za iskanje in reševanje RAF, in strica Harryja, ki je med 10-letnim služenjem v britanski vojski delal kot pilot helikopterja. Tudi drugi člani kraljeve družine imajo izkušnje z delom v zraku: Williamov in Harryjev praded, kralj George VI, ki je vladal med letoma 1936 in 1952, se je pred prihodom na prestol usposobil za pilota.

Profimedia

Tako William kot Kate sta imenovana na delovna mesta, povezana z RAF. Avgusta lani je kralj Charles Williama imenoval za kraljevega častnega letalskega poveljnika RAF Valley, Kate pa za kraljevega častnega letalskega poveljnika RAF Coningsby. V začetku prejšnjega meseca pa je monarh Williamu podelil naziv glavnega polkovnika vojaškega letalskega korpusa, ki ga je prej imel Harry.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Napetost v kraljevi družini: Princ William besen zaradi primerjave Meghan Markle s princeso Diano

Priporočamo tudi: Natalne karte razkrivajo resnico: Kaj pravijo zvezde o skupni prihodnosti princa Williama in Kate Middleton?

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave