“Pogledal jo je tako, da je bilo vsem neprijetno”: William je bil nor na lepotico, ki mu jo je predstavila očetova ljubica

Mnogi ne vedo, da je bil princ William nekoč zaljubljen v "prepovedano" lepotico, ki je nečakinja sedanje kraljice Camille.

“Pogledal jo je tako, da je bilo vsem neprijetno”: William je bil nor na lepotico, ki mu jo je predstavila očetova ljubica - Foto: Profimedia

Princ William in Kate Middleton sta danes morda srečno poročena, a preden sta se spoznala na univerzi in zaljubila, so bile v njunem življenju druge ljubezni.

Razumljivo je, da so bila Williamova bivša dekleta še posebej zanimiva za širšo javnost, še posebej za tisto, ki bi se lahko znašla v Kateini koži, saj naj bi bil princ vanjo zaljubljen.

Princ se je namreč nekoč do ušes zaljubil v nič manj kot nečakinjo očetove ljubice, nato pa njegove žene, Camille Parker Bowles.

Emma Parker Bowles je nekaj let starejša od Williama, njemu pa je bila všeč na prvi pogled in je bil dolga leta zaljubljen vanjo. Spoznal jo je prav po zaslugi svoje mačehe Camille, govorilo pa se je celo, da je Camilla skušala 'zbližati', da bi si zagotovila pot do krone.

William, ki je bil takrat star 17 let, je bil obseden z Emmo, kraljevi biograf Andrew Morton, ki je avtor znamenite knjige 'Diana: In Her Own Words', je nekoč zapisal, da je že leta 1991 princ William je bil v romantičnem razmerju z lepo sestrično Camille Parker Bowles. 

Viri blizu Buckinghamske palače so pozneje trdili, da je mladi William "občudujoče strmel" v takrat 25-letno Emmo Parker Bowles.

"Emmo je ljubeče opazoval in ona se je držala vsake njegove besede," je vir povedal za Sunday People leta 1999. "Včasih jo je gledal tako in s takšnim oboževanjem, da mi je bilo kar malo nerodno. Videti je bil kot mladenič, ki se zaljubi."

Mimogrede, Emma Parker Bowles je Richardova hči, torej nečakinja Andrewa Parkerja Bowlesa, prvega moža kraljice Camille. 

Ker je bil njen oče alkoholik, sta imela starša v zakonu veliko težav in sta se ločila, ko je bila Emma še dojenček. Odraščala je v visokih družbenih krogih, saj je poleg tega, da je bil njen oče član ugledne družine, njena mati nato poročena z grofom Halifaxom, Emma pa je končala prestižne šole.

Že v mladosti je začela delati kot novinarka, pisala je za Top Gear Magazine, The Sun in Tatler, pred nekaj leti pa je sodelovala v resničnostnem šovu The Jump.

Poleg tega je blestela tudi kot manekenka, v preteklosti pa je imela težave z odvisnostjo od mamil in alkohola. Ob neki priložnosti je sporočila, da trpi za bipolarno motnjo.

Ko sta si leta 2011 princ William in Kate Middleton izrekla usodni 'da', se je Emma Parker Bowles znašla na seznamu gostov, česar ni pričakovala.

"Bila sem presenečena, saj sem vedela, da ni povabil veliko ljudi," je Emma priznala za E! in dodala, da meni, da je William "prijazna oseba".

"V situaciji, v kateri je, bi lahko postal razvajen bratec, a dlje od tega ne more biti, bolj skromen je kot veliko ljudi, ki jih poznam," je takrat dejala.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najbolj žalosten rojstni dan doslej: Meghan Markle je dopolnila 42 let in to je obleka, ki jo je izbrala za praznovanje (razprodana s svetlobno hitrostjo)

Priporočamo tudi: Katie Holmes v modo vrnila srajco, ki smo jo pred 13 leti nosili vsi

Najbolj brano