Po pogovoru s Harryjem sprejela nepričakovano odločitev: Kralj Charles in kraljica Camilla nenadoma zapustila London

8. 2. 2024
Po pogovoru s Harryjem sprejela nepričakovano odločitev: Kralj Charles in kraljica Camilla nenadoma zapustila London (foto: Profimedia)
Profimedia

Med odhodom je kralj Charles žalostno pomahal iz avtomobila.

Princ Harry je odpotoval v London, potem ko ga je poklical oče in mu povedal, da ima raka. Takoj se je odpravil na letališče v Los Angelesu, da bi kupil vozovnico za Veliko Britanijo.

Harry je odpotoval brez žene Meghan Markle, ki je z otrokoma ostala v družinski hiši v Montecitu.

"Vojvoda se je z očetom pogovarjal o njegovi diagnozi. V Veliko Britanijo bo k njegovemu veličanstvu odpotoval v prihodnjih dneh," so sporočili iz urada vojvode in vojvodinje susseške.

Srečala sta se in pogovarjala več kot 45 minut, preden je Harry odšel in se je kralj pripravil na pot. Potem ko je rezidenco zapustil Harry, jo je skupaj s kraljico Camillo zapustil kralj Charles III.

Profimedia

Kralja so iz Clarence House odpeljali v Buckinghamsko palačo, od koder naj bi ga premestili v Sandringham v Norfolku. Kralj je bil videti čustven, ko je mahal iz svojega avtomobila. Poleg njega je na zadnjem sedežu avtomobila sedela kraljica Camila, ki je v teh težkih dneh njegova največja opora.

Policija je ustavila promet z motorji, preden sta avto Charlesa in Camille zapeljala na ulico. Helikopter je približno 10 minut kasneje vzletel izza Buckinghamske palače.

Na naslov, kjer je bival kralj Charles, je v znak podpore kralju, ki se sooča z zelo težko diagnozo, prispelo cvetje.

Pričakuje se, da bo princesa Anne v njegovi odsotnosti prevzela nekatere dolžnosti v imenu svojega brata, skupaj z valižanskim princem.

Kot poročajo tuji mediji, je vrnitev kralja Charlesa iz Norfolka predvidena prihodnji teden.

"Prihod princa Harryja je pomemben trenutek za celotno kraljevo družino. Kraljeva diagnoza bo skrbela za vso družino, predvsem pa za njegove sinove in povsem naravno je, da bo Harry po toliko časa, ko ne živita skupaj, želel preživeti čas z njim," pravi Emily Nasch, strokovnjakinja za kraljevo družino.

"Gre za družino, ki stopi skupaj v težkih trenutkih, tako kot vsaka druga družina," je dodala. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Bo to spet razburkalo odnose v kraljevi družini? Tako se je odzval princ Harry, ko je izvedel, da ima Charles raka

Priporočamo tudi: Ves svet je čakal na to novico: Oglasili so se zdravniki kralja Charlesa in sporočili najnovejše informacije o njegovem stanju

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan