Palača zavrnila trditev, da je princ Harry "zadnji izvedel" za kraljičino smrt

Po poročanju je princ Harry zadnji izvedel za kraljičino smrt. V Buckinghamski palači so bili razburjeni, ker so se takšne trditve pojavile na predvečer pogreba. Kraljev tiskovni predstavnik je poudaril: "Javnost je bila obveščena šele po tem, ko so bili obveščeni vsi člani družine".

Palača zavrnila trditev, da je princ Harry "zadnji izvedel" za kraljičino smrt - Foto: Profimedia

Pomočniki v palači so se jezno odzvali na trditve, da je bil princ Harry o smrti svoje babice obveščen le pet minut pred uradno objavo.

Mediji so poročali, da je bil uničeni kraljevi mož zadnji, ki je izvedel za njeno smrt - in da so mu to povedali celo po predsednici vlade Liz Truss. Daily Telegraph je menil, da je to še en primer razkoraka med princem in njegovo družino.

V Buckinghamski palači pa so bili jasno razdraženi, ker so se takšne trditve pojavile na predvečer kraljičinega pogreba, kar naj bi bilo izjemno nespoštljivo. 

Kraljevi tiskovni predstavnik je v redki izjavi o tako zasebni zadevi poudaril: "Javnost je bila obveščena šele potem, ko so bili obveščeni vsi člani družine."

Prijatelj zakoncev Sussex je odločitev o izključitvi princa Harryja in Meghan Markle s sinočnjega "sprejema stoletja" v Buckinghamski palači označil za "več kot noro".

Prijatelj je trdil, da se zakonca Sussex počutita "izključena", potem ko sta bila očitno "nepovabljena" na državni dogodek za 1000 svetovnih voditeljev in tujih kraljevih družin, ki so se udeležili kraljičinega pogreba.

Menda sta princ Harry in njegova žena Meghan Markle prejela vabilo na dogodek, ki sta ga gostila kralj Charles in Camilla.

Vendar so uradniki v Buckinghamski palači pozneje vztrajali, da je bil sprejem namenjen le delovnim članom kraljeve družine.

Prijatelj zakoncev Sussex je za Sunday Times povedal: "Če ju ne bo tam, bo to več kot noro. Vsi prihajajo z vsega sveta, da bi se poklonili kraljici."

Zmeda glede povabila Harryja in Meghan kaže na težave v komunikaciji med kalifornijskim parom in kraljevo družino, piše Daily Telegraph.  

Sledi očitnemu preobratu glede Harryjeve pravice do nošenja vojaške uniforme, čeprav ni zaposlen v kraljevi družini.

Princ Harry naj bi bil "uničen", ko so mu z rame vojaške uniforme odstranili kraljičino začetnico "ER", ko je bdel ob njeni krsti - potem ko jo je princ Andrew smel obdržati.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Sarah Jessica Parker potrjuje trend čevljev, ki bodo priljubljeni to jesen

Priporočamo tudi: Se je med Charlene in Albertom vrnila ljubezen? Na zadnjih fotografijah sta se pojavila z roko v roki

Najbolj brano