Meghan Markle in princ Harry nista dobila povabila na letošnji dogodek Trooping the Colour

22. 6. 2023
Meghan Markle in princ Harry nista dobila povabila na letošnji dogodek Trooping the Colour (foto: Profimedia)
Profimedia

Na velikem rojstnodnevnem praznovanju kralja Charlesa ju ni bilo.

Vsi zvesti kraljevi oboževalci, ki so upali na srečno in nasmejano družinsko srečanje na balkonu Buckinghamske palače na letošnjem Trooping the Colour, so bili žalostni, ker Meghan Markle in njen mož, princ Harry, nista potovala čez Atlantik, da bi praznovala rojstni dan kralja Charlesa III (njegov dejanski rojstni dan je novembra, zato je škorpijon, nagnjen k egomaniji in praznovanju svojega rojstnega dne, čeprav to ni njegov dejanski rojstni dan). People poroča, da vojvoda in vojvodinja Susseška nista bila povabljena na proslavo Trooping the Colour leta 2023, ki je bila Charlesova prva kot vladajoči monarh.

Predstavniki Buckinghamske palače ter vojvode in vojvodinje Susseške zadeve niso komentirali, navaja publikacija.

Letošnja parada je vključevala več sto vojakov britanske vojske. To dejstvo je pomembno, saj je princ Harry odlikovan veteran, ki je v desetletnem služenju v vojski opravil dve turneji v Afganistanu. Kraljeve letalske sile so izvedle tudi poseben prelet, ki je bil prvotno načrtovan za maj 2023 in so ga morali prestaviti zaradi slabega vremena.

Trooping the Colour izvira iz leta 1600, čeprav se je v času, ko je na prestolu sedela kraljica Elizabeta II., včasih imenoval tudi parada ob kraljičinem rojstnem dnevu. Meghan in Harry sta se je udeležila leta 2018 in 2019. Trooping the Colour je že drugič, da se Meghan letos ni udeležila pomembnega kraljevega dogodka. Maja se ni odpravila na kronanje kralja Charlesa (Harry je prišel in odšel sam), ker je ta dogodek padel na isti dan kot rojstni dan njenega sina Archieja.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Z njimi raje ne zanetite prepira: To so 3 nebesna znamenja, ki se najraje prepirajo

Priporočamo tudi: To so razlogi, zakaj vaši lasje ne zasijejo v celoti: 5 napak, ki se jim morate izogniti, in nasveti strokovnjakov

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk