Kronanje Charlesa III.: To je tradicija, do katere princ Harry ne bo upravičen

6. maja 2023 bo uradno okronan kralj Charles III. Kljub nesoglasjem med princem Harryjem in kraljevo družino je na slovesnost povabljen tudi vojvoda Susseški. Vendar mu bo odvzeta čast, ki je namenjena aktivnim članom družine.

Kronanje Charlesa III.: To je tradicija, do katere princ Harry ne bo upravičen - Foto: Profimedia

Ali se bo princ Harry lahko ponovno povezal s kraljevo družino? To je vprašanje, ki se zastavlja vsem. 8. januarja je vojvoda Susseški predstavil svoje spomine Spare. Knjiga z več kot 500 stranmi, polna razkritij in izpovedi. V njej princ Harry opisuje svoje življenje v kraljevi družini, spore z bratom Williamom, pa tudi težave pri žalovanju za materjo, lady Diano

Poleg tega je mož Meghan Markle dal vrsto intervjujev, v katerih nam je povedal več o vsakdanjem življenju članov kraljeve družine. Vendar pa je pri tem priznal, da je želel "dobiti nazaj očeta in brata" ter "družino, ne ustanovo". 

Princ Harry v ozadju 

Slovesnost ob kronanju kralja Charlesa III. bo za princa Harryja zagotovo priložnost, da se ponovno poveže s kraljevo družino. Kljub vsem tem izjavam sta vojvoda in vojvodinja Susseška povabljena na kronanje kralja 6. maja 2023 v Westminstrsko opatijo. "Harry je njegov sin in njegova visokost ga bo vedno imel rad," je za Daily Mail povedal vir blizu palače. Par za zdaj svojega prihoda še ni komentiral. 

Praznovanje bo potekalo tri dni. Prvi dan bosta kronana monarh in kraljica soproga Camilla Parker Bowles. Nato bosta odpotovala v Buckinghamsko palačo, kjer bosta na balkonu palače pozdravila množico ljudi. Na tej točki se jima bo pridružilo več aktivnih članov podjetja. Ta tradicija izključuje princa Harryja in Meghan Markle, ki od februarja 2021 nimata nobenega uradnega položaja.  

Na stranskem tiru bo tudi princ Andrew. Od decembra 2022 je sin kraljice Elizabete II. namreč odstranjen z aktivnih funkcij v kraljevi družini.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Princ Harry pravi, da ga skrbi za otroke princa Williama in Kate Middleton

Priporočamo tudi: Princesa Kate popestrila svojo kraljevo garderobo z ognjeno rdečim videzom, zaradi katerega William ni umaknil pogleda s svoje žene

Najbolj brano