Princ Harry pravi, da ga skrbi za otroke princa Williama in Kate Middleton

"Od teh treh otrok bo vsaj eden končal kot jaz."

Princ Harry pravi, da ga skrbi za otroke princa Williama in Kate Middleton - Foto: Profimedia

Pravijo, da se zgodovina ponavlja - zato princ Harry pravi, da ga ves čas skrbi za otroke princa Williama in Kate Middleton. Vsaj za dva od njih.

Čeprav ni navedel, za katerega od bratovih otrok se boji, lahko z gotovostjo sklepamo, da ta čast pripada princesi Charlotte in princu Louisu, ki sta se rodila v zelo majhnem klubu, katerega član je tudi Harry: (njun starejši brat, princ George, je trenutno drugi v vrsti za prestol). Po Harryjevih besedah to ni zabaven klub. 

Biti "rezervni" (oziroma otrok, ki se rodi za prestolonaslednikom) je imelo na Harryja tako velik vpliv, da je po tem dobesedno poimenoval svoje spomine. Zato tudi ni ravno presenečenje, da je delil svoje misli o naslednji generaciji Windsorjevih "rezerv".

"Kot dobro vem, bo v moji družini, če to ne bova midva [jaz in moj brat], nekdo drug," je pojasnil v intervjuju za The Telegraph. "In čeprav sva se z Williamom enkrat ali dvakrat pogovarjala o tem in mi je zelo jasno povedal, da njegovi otroci niso moja odgovornost, še vedno čutim odgovornost, ker vem, da bo od teh treh otrok vsaj eden končal kot jaz, rezervni otrok. In to me boli, to me skrbi."

V knjigi Spare Harry piše, da ga kot rezervnega niso označevali samo novinarji - družinski člani, vključno z njegovim očetom, kraljem Charlesom, materjo, princeso Diano, dedkom, princem Philipom, in babico, kraljico Elizabeto II, so to oznako uporabljali kot nekakšen vzdevek zanj, ko je odraščal.

"Poklicali so me, da bi zagotovil rezervo, odvrnil pozornost, preusmeril pozornost in po potrebi zagotovil rezervni del," piše (po Us Weeklyju). "Morda ledvica. Transfuzija krvi. Delček kostnega mozga. Vse to mi je bilo izrecno pojasnjeno že na začetku življenjske poti in redno podkrepljeno tudi pozneje." 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez osupnila v enodelnih črnih kopalkah: Linija JLO Beauty obljublja rezultate že po prvem nanosu

Priporočamo tudi: Kralj Charles je ogorčen nad tem, kar je princ Harry napisal o Camilli v knjigi Spare

Najbolj brano