Kraljeva družina se menda tehta pred in po božični večerji. Preberite, od kje ta nenavadna tradicija

Princesa Diana je v novem filmu Spencer prikazana napeta zaradi zmedene tradicije kraljeve družine.

Kraljeva družina se menda tehta pred in po božični večerji. Preberite, od kje ta nenavadna tradicija - Foto: Profimedia

Naj vas YouTube kanal princa Williama in Kate Middleton ne zavede, britanska kraljeva družina je še vedno globoko zakoreninjena v zastarelih in potencialno problematičnih tradicijah.

V najnovejšem kinematografskem raziskovanju življenja princese Diane, Spencer, Diana, ki jo igra Kristen Stewart, prispe na kraljičino posestvo Sandringham za božič v zgodnjih 90. letih.

Preberite še: Internet je obnorela rekreacija maščevalne obleke princese Diane iz serije The Crown. Ostali boste brez besed!

Ob vstopu princeso prosijo, naj se stehta. Seveda izrazi svoj odpor do te kategorično neokusne tradicije – ki je iz filma razločno, da se zgodi ob prihodu in odhodu s posesti. Diana omenja, da naj bi obiskovalci po bivanju pridobili vsaj tri kilograme, čeprav se o natančni številki še vedno govori.

Ne spreglejte:

In čeprav so številni vidiki filma Pabla Larraína očitno produkt ustvarjalnosti, se o tej posebni kraljevi tradiciji govori že leta.

Glede na članek z Grazia UK iz leta 2018 ta božični ritual sega v čas kralja Edwarda VII (pradedka kraljice Elizabete), ki je "želel zagotoviti, da so njegovi gostje dobro jedli."

Mimogrede, Edward II je vladal od leta 1901 do 1910, tako da je imela družina več kot stoletje, da je spremenila to nenavadno božično pravilo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Ženske, rojene v teh znamenjih, zelo težko prekinejo toksično razmerje

Priporočamo tudi: To je torbica za vsak dan, ki jo obožuje Amal Clooney

Najbolj brano