Internet je obnorela rekreacija maščevalne obleke princese Diane iz serije The Crown. Ostali boste brez besed!

Princesa Diana je nosila ikonično malo črno obleko na večer, ko je princ Charles javno priznal, da ima afero.

Internet je obnorela rekreacija maščevalne obleke princese Diane iz serije The Crown. Ostali boste brez besed! - Foto: Profimedia

Princesa Diana je imela veliko ikoničnih modnih trenutkov, toda brez dvoma je bila obleka, ki jo je nosila po ločitvi od princa Charlesa, ena najbolj odmevnih oblek vseh časov. Diana je skovala izraz "maščevalna obleka", ko se je udeležila gala dogodka v galeriji Serpentine v Kensington Gardens junija 1994 v oprijeti se mali črni obleki z odkritimi rameni in srčastim izrezom. Isto noč je princ Charles javno priznal, da je imel afero s Camilo Parker-Bowles med zakonom z Diano.

Zdaj skoraj trideset let pozneje, serija The Crown oživlja ta videz v prihajajoči sezoni. Minuli teden je bila Elizabeth Debicki, ki bo upodobila pokojno princeso v 5. sezoni, opažena na snemanju, na fotografijah s snemanja pa je nosila zelo podobno različico Dianine zapeljive obleke Christine Stambolian.

Ne spreglejte:

Seveda je internet podivjal od vzporednih primerjav

Revija People je razkrila, da je Diana v zadnjem trenutku spremenila svojo obleko za gala dogodek, potem ko je v tisk pricurljalo, da bo na dogodek nosila obleko znamke Valentino. Na koncu se je odločila za slavno črno oblekico, ki je bila pred tem v njeni omari tri leta, saj je veljala za "preveč drzno".

"Odločila se je, da se bo uprla, in odločila se je, da bo izbrala obleko, ki jo je prej zavrnila kot preveč drzno," je pojasnil kostumograf za broadwayski muzikal Diana William Ivey Long. "In to obleko je oblekla in se odpravila v mesto." Zagotovo se je zavedala, da bo s to obleko povedala več kot s tisočimi besedami.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če imate mastne lase, v svoj šampon dodajte to sestavino: uravnava izločanje sebuma in je popolnoma naravna

Priporočamo tudi: 10 načinov, kako nositi dolg plašč in škornje, kot jih še niste nikoli

Najbolj brano