Kralj Charles ni ljubitelj Buckinghamske palače in se ne bo preselil, dokler ne bo prenovljena za 426 milijonov evrov

"Ne vidi je kot primeren prihodnji dom."

Kralj Charles ni ljubitelj Buckinghamske palače in se ne bo preselil, dokler ne bo prenovljena za 426 milijonov evrov - Foto: Profimedia

Zdi se, da kralj Charles odlaga svojo neizogibno selitev v Buckinghamsko palačo. Vir je za Sunday Times povedal, da Charles "ni ljubitelj 'velike hiše', kot imenuje palačo. Ne zdi se mu, da bi bila v prihodnosti primeren dom ali hiša, ki bi ustrezala namenu v sodobnem svetu. Meni, da njeno vzdrževanje tako s stroškovnega kot okoljskega vidika ni trajnostno."

Kdaj se bo torej preselil?

Še nekaj časa ne. Izkazalo se je, da se Charles sploh ne namerava vseliti, dokler ne bo končana obsežna obnova (ki naj bi stala 426 milijonov evrov). "Pričakuje se, da bodo potrebna dela končana, da se bodo njuna veličanstva lahko naselila leta 2027," je razmišljal vir iz Buckinghamske palače. "V vmesnem obdobju se bo palača v celoti uporabljala za uradne posle, kadar koli bo to mogoče."

Drug vir je povedal, da kraljica soproga Camilla "sploh ne želi živeti v Buckinghamski palači" in da se s Charlesom še vedno hladita v Clarence House. Charles medtem upa, da bo Buckinghamsko palačo še bolj odprl za javnost, saj je informator Sunday Timesa zapisal: "Charles si želi, da bi ljudje vstopili in se povezali z institucijo. Zaveda se, da se mora še naprej razvijati, v sodobnem času pa ljudje želijo imeti dostop do palač. To sprejema in nanje gleda bolj kot na javne kot na zasebne prostore."

Ta celotna stvar o Charlesovem izogibanju Buckinghamski palači je precej nasprotna od tega, kar so viri prej povedali za Daily Mail. Kot je povedal eden od Charlesovih prijateljev: "Kljub temu, da vsi mislijo, da ne želi živeti tam, bo tam zagotovo imel nastanitev - vendar bo to veliko bolj skromno stanovanje, podobno tistemu, ki ga ima predsednik vlade na Downing Streetu. Princ in vojvodinja Cornwallska sta zelo praktična in menita, da mora vladajoči monarh živeti v Buckinghamski palači, sicer bi postala kot Hampton Court - atrakcija za obiskovalce in ne delujoča kraljeva palača." 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najbolj udobne pletenine najdete v H&M-ju: Izbrali smo 10 najlepših modelov

Priporočamo tudi: Dieta, s katero je Blake Lively dosegla postavo boginje: Metoda 80/20 je enostavna tehnika prehranjevanja, ki vam omogoča zdravo hujšanje in pravi užitek

Najbolj brano