Kralj Charles menda ne bo povabil princa Harryja na kronanje, če bo ta v svojih spominih očrnil kraljico Camillo

Charles je "neverjetno zaščitniški do nje".

Kralj Charles menda ne bo povabil princa Harryja na kronanje, če bo ta v svojih spominih očrnil kraljico Camillo - Foto: Profimedia

Kronanje kralja Charlesa bo 6. maja in že se ugiba, ali se ga bosta princ Harry in Meghan Markle udeležila - še posebej zato, ker je predvideno na isti dan kot rojstni dan njunega sina Archieja. Glede na to, kaj bo princ Harry na koncu napisal v svojih prihajajočih spominih, pa morda sploh ne bosta povabljena.

Po besedah prijatelja kraljice Camille, ki je spregovoril za The Daily Beast: "Skoraj vse, kar je Charles naredil v zadnjih dvajsetih letih, je bilo tako ali drugače namenjeno temu, da bi javnost Camillo sprejela. Ljubi jo. Do nje je neverjetno zaščitniški in brez nje tega ne bi mogel početi. Tudi kraljica je to končno sprejela. Ena stvar je, da Harry napada Charlesa, on lahko to sprejme, toda če ga bo Harry prisilil, da izbere, tako da se bo v svoji knjigi spravil na Camillo, ne dvomim, da se bo odločil za Camillo."

The Daily Beast je poročal, da Charles "verjetno" ne bo povabil Harryja, če bo ta pisal negativno o Camilli, in da je v njegovem krogu "ogromna nervoza" glede knjige spominov na splošno. Kraljeva avtorica Katie Nicholl pa je za omenjeni časopis dejala: "Nobenega dvoma ni, da si Charles želi, da bi bila Harry in Meghan na njegovem kronanju. In če smo pošteni do Charlesa, je bil velikodušen v smislu, da je zelo javno razširil oljčne vejice do Sussexov, ne le v svojem televizijskem nagovoru ob nastopu, ampak ju je tudi postavil v ospredje na pogrebnih prireditvah."

Kljub temu Charles očitno "v zameno pričakuje spoštovanje in problem bo nastal, če mu bo Harry v tem času vrnil z napadi nanj, Camillo ali institucijo. Ne bo se sprijaznil z netočnimi in nepoštenimi napadi."

Nicholl dodaja, da bo Charles tako kot kraljica osredotočen na "zaščito institucije". Prav tako ugotavlja, da je "pomanjkanje nujnosti" pri imenovanju Archieja in Lilibet za princa/princeso povezano z razmerami. "Razumem, da Charles nima nič proti temu, da jima podeli naslove, vendar v zameno pričakuje spoštovanje s strani Sussexov," pojasnjuje Nicholl. "Žogica je na dvorišču Sussexov."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To so kontroverzne hlače, ki so za vedno spremenile način oblačenja in bodo zaznamovale letošnjo jesen

Priporočamo tudi: Jared Leto bo igral Karla Lagerfelda v biografskem filmu

Najbolj brano