Jared Leto bo igral Karla Lagerfelda v biografskem filmu

Igralec bo skupaj s tremi bližnjimi zaupniki pokojnega modnega oblikovalca tudi produciral film. 

Jared Leto bo igral Karla Lagerfelda v biografskem filmu - Foto: Profimedia

Igralec Jared Leto, ki smo ga lahko nedavno spremljali v filmu House of Gucci, bo igral glavno vlogo v biografskem filmu o modnem oblikovalcu Karlu Lagerfeldu. Novica ni veliko presenečenje, saj je Leto že vrsto let močno vpleten v svet mode in ne skriva navdušenja nad tem področjem. 

Ob svojem prvem srečanju z oblikovalcem je njun pogovor celo nanesel na to, saj mu je igralec rekel, da ga bo nekega dne moral igrati v filmu, na kar mu je Karl odgovoril z besedami "Samo ti, dragi, samo ti."

V producentski ekipi filma bodo tudi Letova partnerka Emma Ludbrook iz produkcijskega podjetja Paradox, Pier Paolo Righi, izvršni direktor hiše Karl Lagerfeld od leta 2011, Caroline Lebar, višja podpredsednica za podobo in komunikacije pri Karlu Lagerfeldu ter Sébastien Jondeau, Lagerfeldov osebni pomočnik in telesni stražar dvajsetih let.

Podrobnejše dogajanje filma še ni znano, je pa Leto za spletni portal Women's Wear Daily povedal, da se bo scenarij osredotočil na oblikovalčevo mrežo prijateljev in sodelavcev. Posvetil se bo ključnim odnosom, ki odražajo različne dele njegovega življenja. 

Preberite tudi: Jennifer Lopez bolj elegantna kot kdaj koli prej v mali črni Diorjevi obleki. Take je nismo vajeni!

Igralec je ob naznanitvi filma Lagerfelda opisal kot "njegovo inspiracijo že od nekdaj" in povedal, da je bil izjemno razgledan človek, pravi umetnik, inovator, vodja in, kar je najpomembneje, prijazen človek.

Novica je ugledala luč sveta nekaj dni za tem, ko je Metropolitanski muzej umetnosti naznanil temo dogodka 2023 Met Gala, in sicer bo to prav “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" (slo. "Karl Lagerfeld: linija oz. vrsta lepote").

Ta informacija je naletela na nekatere ostre odzive, saj je bil nemški modni oblikovalec tudi precej kontroverzna figura. Skozi leta je dvignil namreč nemalo prahu zaradi svojih ostrih izjav, uperjenih proti močnejšim ljudem, podal pa je tudi izjave, ki so bile islamofobne in se obregnil ob gibanje #MeToo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jane Fonda v elegantnem videzu s suknjičem s pasom, popolnem za vse starosti

Priporočamo tudi: Pozabite na oprijete hlače, visoke škornje to sezno nosimo tako

Najbolj brano