"Kate je stisnjena v kot": Družinski prijatelj razkril podrobnosti o zakonu z Williamom in se dotaknil njenega boja z rakom

9. 6. 2024
"Kate je stisnjena v kot": Družinski prijatelj razkril podrobnosti o zakonu z Williamom in se dotaknil njenega boja z rakom (foto: Profimedia)
Profimedia

Končno lahko javnost izve nekaj novic o princesi, ki boleha za hudo boleznijo.

Valižanska princesa Kate Middleton se že dolgo ne pojavlja v javnosti, ampak je osredotočena na svoje zdravljenje raka, ki ga je prestala potem, ko so odkrili, da ima raka.

Njen družinski prijatelj se je odločil razkriti podrobnosti iz življenja Kate, saj meni, da ima javnost pravico izvedeti vsaj delček dogajanja v palači. "V veliko olajšanje je bilo, da se dobro odziva na zdravila in da mu je zdaj veliko bolje," je prijatelj povedal za Vanity Fair.

Prijatelj je dodal, da je bila njena zdravstvena bitka "zelo zahtevno in zaskrbljujoče obdobje" za kraljevo družino, vendar sta se njena družina in mož princ William "zbrali okoli nje".

Princesa (42) je marca sporočila, da je zbolela za rakom in je na kemoterapiji. Katero vrsto raka ima, ni razkrila, je pa v svojem video sporočilu povedala, da je bolezen še vedno v "zgodnji fazi".

Middletonova se je nazadnje uradno pojavila v javnosti decembra 2023 na božični maši. Kensingtonska palača je naslednji mesec sporočila, da je prestala "načrtovano abdominalno operacijo" in da bo hospitalizirana do dva tedna. Vendar pa je njena daljša odsotnost sprožila vrsto teorij zarote o njenem zdravju, ki so bile ovržene šele, ko je svojo diagnozo delila s svetom.

Pred njeno objavo so princeso večkrat videli v javnosti. Prvič so jo videli marca, ko so jo fotografirali, ko je sedela na sovoznikovem sedežu črnega audija, ko se je njena mati Carole Middleton vozila v bližini gradu Windsor. Kasneje so jo videli na tržnici z 41-letnim princem Williamom.

Vir je nedavno povedal, da Kate do konca leta nima ničesar na svojem koledarju. "Ključna stvar zanjo je, da se izogne ​​kakršnemu koli stresu ali tesnobi in se preprosto loti dela, da se izboljša," je za The Daily Beast povedal poznavalec in dodal, da bo par poletje preživel v svojem podeželskem zatočišču Amner Hall, s svojimi tremi otroki princem Georgeom (10), princeso Charlotte (9) in princem Louisom (6).

V obdobju, ko se ne ukvarja s kraljevimi dolžnostmi, Kate pozorno spremlja delo svoje dobrodelne organizacije. Pomočnik je razkril, da je princesa prebrala poročilo, ki ga je izdal Center za zgodnje otroštvo kraljeve fundacije, in je bila zelo zadovoljna s tem, kako stvari potekajo. Vendar pa so v palači poudarili, da to ne pomeni, da se bo Kate kmalu vrnila na delo.

Vsi so opazili, da je William zadnje čase med javnim nastopanjem precej boljše volje. Z vsakodnevnimi javnimi nastopi želi sporočiti, da je Kate v redu in da počasi okreva. "Dejstvo, da je vedno nasmejan, tudi ko ni na lokacijah, kjer so kamere, je zagotovo znak, da je Kateino zdravje boljše," pišejo tuji mediji.

"William je Kate potisnil v kot," je stavek, ki ga lahko pogosto preberemo na družbenih omrežjih, a kritiki menijo, da ne drži, saj je Kate sama dejala, da javnosti ne bo razkrila podrobnosti o svojem zdravstvenem stanju.

Morda bi ji William lahko predlagal, naj ne hodi ven, da ne bi doživljala neprijetnih situacij, da je na primer kdo ne bi spraševal o ločitvi, raku in podobno, ker bi ji to znalo biti stresno. Iz vsega tega je najlažje sklepati, da je princ William z vsem srcem ob svoji ženi in da so ugibanja o težavah v njunem zakonu le to – ugibanja. Ali je to res in kaj je res, bomo videli v naslednjih dneh in mesecih. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Rak je uničil najlepšo ljubezensko zgodbo": Princ William in Kate Middleton nista slutila, kakšno zlo ju čaka

Priporočamo tudi: Natalne karte razkrivajo resnico: Kaj pravijo zvezde o skupni prihodnosti princa Williama in Kate Middleton?

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave