Ganljiva izpoved princese Diane o svoji poroki. "To je bil najhujši dan mojega življenja!"

V enem od redkih snemanih pogovorov, ki jih je opravila s svojim učiteljem za komuniciranje Peter Settelenin, je izpovedala svoje srce in predstavila svojo (ne tako pravljično) plat zgodbe. 

Ganljiva izpoved princese Diane o svoji poroki. "To je bil najhujši dan mojega življenja!" - Foto: Profimedia

V dokumentarnem filmu Diana: Her own Words, ki je trenutno predvajan tudi na Netflixu, je objavljen intervju, ki ga je leta 1992 s princeso Diano opravil njen učitelj in prijatelj Peter Settelenin. 

Zaradi osebne vsebine in številnih razkritji o kraljevi družini je film v trenutku vzbudil veliko pozornosti, nas pa se je dotaknila Dianina izpoved o doživljanju svojega poročnega dne. 

"Mislim, da nisem bila srečna. Poroke nikoli nisem poskušala odpovedati, mislim pa, da je bil to najhujši dan mojega življenja," se je v pogovoru svojega poročnega dne spomnila Diana.

Le nekaj dni pred velikim dogodkom je Diana Charlesa namreč ujela med telefonskim pogovorom s Camillo, v kateri ji je zatrdil, da jo bo ljubil za vedno, ne glede na vse. Poleg tega je le dan pred njuno poroko odkrila, da je Charles za Camillo izdelal še posebno zapestnico, in kot je povedala v intervjuju, ji misel na ljubico svojega zaročenca ni in ni dala miru.

"V ponedeljek smo imeli generalko pred poroko in spomnim se, da sem veliko jokala. Nenadoma sem se zavedala pritiska. V sredo sem se počutila v redu. V mislih sem imela le, da očeta pripeljem do oltarja," je povedala, saj je njen oče še vedno okreval po možganski kapi, ki jo je doživel nekaj let pred poroko.

"Ko sem hodila do oltarja, sem v množici opazila Camillo. Nosila je nežno sivo obleko, s klobukom in tančico. Vse sem videla in vsega se zelo živo spominjam. Rekla sem si; 'No, tukaj smo. To je to, upam, da bo tega čim prej konec."

"Spomnim se, da sem bila tako zaljubljena v svojega moža, da od njega nisem mogla umakniti pogleda. Mislila sem, da sem najsrečnejše dekle na svetu in da bo pazil name do konca najinih dni," je povedala Diana, ki je bila na svoj poročni dan stara komaj 19 let.

"Lepo je bilo videti ljudi, ki so bili srečni. Bili so srečni, ker so mislili, da sva midva srečna. V resnici pa sem imela v mislih le velik vprašaj. Ko sva naslednji dan sedla k zajtrku, nihče od naju ni rekel ničesar. BIla sva tiho. Utrujena sem bila od vsega skupaj," je priznala. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Čustven zapis Chiare Ferragni, ki je navdihnil svet!

Priporočamo tudi: HOROSKOP: Česa se morate znebiti, da bi bili resnično srečni?

Najbolj brano