Če boste pred vsakim obrokom jedli to, lahko trajno in hitreje izgubite težo

Tudi vi pozabljate, kako čudovit in hranljiv obrok je lahko juha? Privoščite si jo lahko v izobilju!

Če boste pred vsakim obrokom jedli to, lahko trajno in hitreje izgubite težo - Foto: Instagram

Teoretično je imeti večjo izbiro dobra stvar, vendar ko se odpravljamo na kosilo ali večerjo, veselo recitiramo naš izbor, nakar nas natakar vpraša: "Juha ali solata za predjed?", nas večina raje zakoplje obraz pod prtiček, kot da bi se odločili še za eno stvar. Lahko pa se odločimo namesto vas:  Izberite juho! Juhe so lahko ključnega pomena za hujšanje, še posebej, če so to juhe, ki so bogate z zelenjavo in polne vlaknin. 

In kaj, če vam zaupamo, da dieta ne pomeni, da morate biti ves čas lačni...nam sploh verjamete, ali se sliši prelepo, da bi bilo res? Te preproste juhe za hujšanje vam bodo omogočile, da boste jedli, kar želite in kadarkoli želite, in se kljub temu znebili nekaj odvečnih kilogramov. Ko se trudimo zmanjšati telesno težo, se zdi, da je juha lahko ena od jedi, ki vsebujejo veliko zelenjave in dobrih hranil. V resnici lahko služi tudi kot uvod v vse obroke, kot je pokazala nedavna raziskava. Vendar je težko najti pravo ravnovesje med bogastvom in hranljivostjo, zato smo se za strokovni nasvet obrnili na strokovnjake. 

Ne spreglejte: 

Uživanje v juhah je lahko neomejeno, juhe pa so tako vsestranske in okusne, da z njimi preprosto ne moremo zgrešiti. Se želite podati na pot zdravega prehranjevanja, izborite juho, si želite izgubiti kakšne odvečen kilogram, odločite se za juho. Ljudje se morda še ne zavedajo, kako zadovoljujoča je lahko dobra juha, če je polna beljakovin, vlaknin in zelenja. 

Znanstveniki menijo, da je uživanje juhe kot predjedi, bodisi pri kosilu ali večerji, odličen način za zmanjšanje lakote in povečanje občutka sitosti, pozneje pa ne boste več imeli želje po obilnem prehranjevanju. Ker so juhe namenjene temu, da vas prijetno in lahkotno nasitijo, vas bodo te pomirile, preden se boste lotili glavne jedi. Prednost je v tem, da je večina juh na splošno zelo dobra s prehranskega vidika. Na splošno imajo malo kalorij, zelo malo maščob in so polne zdravih sestavin, če se seveda znamo odločiti za pravo izbiro!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROSE FERGUSON (@rosemaryferguson_)

Je juha najboljše sredstvo za zmanjševanje apetita?

Številke iz raziskave govorijo same zase. Med 60 udeleženci (30 moških in 30 žensk) tega poskusa, ki so 12 minut pred vsakim obrokom uživali juho, je bilo ugotovljeno, da so vsi po obroku zaužili približno 20 % manj kalorij.

Če želite shujšati, je treba v juho vključiti tudi puste beljakovine. Prehrana, bogata z beljakovinami, vam lahko v primerjavi s prehrano z manj beljakovinami pomaga pri občutku sitosti, to pa lahko pomaga pri uravnavanju telesne teže, trdijo strokovnjaki. Pri pripravi juhe razmislite torej o možnostih, kot so fižol, leča in narezan piščanec iz belega mesa brez kosti in kože. Tudi konsistenca juhe lahko pomaga napolniti vaš trebuh.

To je dokaz o koristih juhe za postavo in njeni nesporni moči, ki zavira apetit, tudi zato, ker jo jemo zelo počasi: Raziskave kažejo, da počasnejše prehranjevanje pomaga pri občutku sitosti in zaužitju manj kalorij, ne da bi o tem sploh razmišljali. Ko boste torej naslednjič, v svoji najljubši restavraciji naročali svoj meni, ne bo več dvomov, kaj izbrati za okusno predjed! 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Povzeto po članku iz GRAZIA FR

Fotografije: Instagram/@aimeesong

Preberite še: Ta blazer trenutno videvamo čisto povsod - kot nalašč za ženske vseh starosti

Priporočamo tudi: Tega modela čevljev ne boste želeli sezuti: Retro ženska obutev, ki bo zaznamovala letošnjo pomlad

Najbolj brano