6 razlogov, zakaj potrebujete osebnega trenerja

Ena od poti zavidanja vredne postave, samozavestne drže in doseganja ciljev je dober osebni trener. Zakaj?

Lifestyle, 24. 10. 2016

Osebni trener

1. Trening in vadba se prilagajata vsakemu posamezniku posebej

Načrt vadbe se pripravlja skupaj s trenerjem, ki vam le-tega prilagodi glede na vaše želje, fizični ustroj in način življenja. V primeru, da želite shujšati, vam bo trener sestavil drugačno vrsto vadbe, kot če želite pridobiti mišično maso.

2. Prilagoditev jedilnika

Po navadi trenerji niso licenčni diatetičarji in vam ne morejo zakonito predpisovati jedilnika. Kakorkoli že, velikokrat pa ti kljub vsemu razumejo makrohranilne vrednosti in njihov odnos do rezultatov ter končnih uspehov. Dober trener vam lahko pomaga, kakšno prehrano izbrati, glede na želeni končni rezultat. Tako kot pri prilagajanju treninga vam bo pomagal tudi pri prilagajanju jedilnika.

3. Tehnične inštrukcije in vodenje "ena na ena"

Trener, ki vodi skupino, ne more učiti in nadzorovati vsakega posebej in tudi ne posameznikove izvedbe, kar je pri dodatnih bremenih ključnega pomena. Naloga trenerja je, da uči in nadzoruje pravilno izvedbo, se ve.

4. Motivacija

Biti motivirani v dnevih, ko vstanete z levo nogo, ni ravno lahko. Skoraj nemogoče. Dober osebni trener vam bo pri motivaciji pomagal. Trenerji z velikim "T" so sposobni izkoristiti duševne in čustvene potrebe svojih strank, podobno kot psihologi. Zmožnost branja ljudi, vodenja in motiviranja naj bo visoko na vašem seznamu prednosti, ko izbirate trenerja. Slednje bo vašo motivacijo samo povečalo in izboljšalo rezultate.

5. Odgovornost

Ko za vadbo plačate, se počutite odgovorni, da se je potem tudi redno udeležujete. Slednje vam pomaga držati fokus in strmo slediti cilju, da postanete fit.

6. Svojega telesa ne poznate povsem

Tako novinci v fitnesu kot tudi veterani pravzaprav nimajo pojma, kaj potrebuje njihovo telo, bodisi trening za moč ali kardio vadbo. Osebni trenerji so v sozvočju s svojimi telesi, hkrati pa imajo izkušnje z vsemi različnimi vrstami ljudi. Če takoj ne vedo, kaj je dobro za vas, bodo kaj kmalu ugotovili in vam vadbo ter prehrano spremenili, prilagodili. In to je verjetno tudi najpomembnejši razlog, da najdete dobrega, izkušenega trenerja, saj ima znanje in izkušnje, da vam bo priredil trenig in delal spremembe takrat, ko bo to potrebno.

Prisprevek pripravila Ajda Hovnik Plešej za prilogo Aktivni, ki jo najdete v reviji Lisa in Cosmopolitan.

Preberite še: Si želite popolnih oblin kot jih ima Sofia Vergara? To je njen trening (+ dieta)!

Priporočamo tudi članek: Zato bi morali jogo prakticirati vsak dan!

Najbolj brano