Ideja za izlet: 3 sijajne stvari, zaradi katerih morate obiskati Prekmurje

Naša novinarka je pred kratkim obiskala Prekmurje in tam doživela prvovrstni užitek. Pravi, da morate Prekmurje obiskati tudi vi in doživeti te 3 stvari!

Moravske Toplice

Prekmurje. Ste na prvi pogled zamahnili z roko in ob tem dejali, niti slučajno? A če bi vedeli, kako sproščujoče lahko na vas deluje črna termo-mineralna voda, kako okusna je prekmurska hrana, da lahko le redkokje doživite tako pristno naravo in ljudi, bi vam kmalu postalo jasno, da je odkrivanje skritih kotičkov Prekmurja, še kako dobra ideja. To je dežela, ki je nihče ne obišče samo enkrat in ne pusti ravnodušnih še tako zahtevnih hedonistov!

1. Rezervirajte prenočišče v Lovenjakovem dvoru!

Pravijo, da je sodoben hotel Štrk v Lovenjakovem dvoru hiša prijaznih ljudi in dobrih jedi. Pa še res je!

Moderen hotel s pridihom prekmurske arhitekture, ki ga obdajajo tipične domačije v vasici Polana, se nahaja le streljaj od termalnih kopališč in Murske Sobote. Odlikujejo ga iskrena gostoljubnost in topla domačnost, razkošno udobje za počitek ali delo in številna druga prijetna doživetja (dobesedno!) po štorkljinim gnezdom.

Obvezen pa je ogled domače žganjarne Sveti Štefan, ki pripoveduje zgodbo, ki je zorela kar nekaj let. Vredno ogleda!

Lovenjakov dvor

2. Potem pa skok v bazenski kompleks hotela Termal v Moravskih Toplicah!

Kot otroci, ki si najbolj želijo kopanja, ko pridejo v terme, si tudi vi privoščite skok v bazen. Čisti užitek v prenovljenem bazenskem kompleksu hotela Termal s kristalno terapijo in z bazeni s črno termo-mineralno vodo – kopanje v naftni kopeli vas bo zaradi toplote prijetno sprostilo in odplastilo stres dela, vaša koža pa bo zaradi črnega zlata (kot pravijo črni vodi v Prekmurju) svilnato gladka in voljna.

Hotel Termal

3. Elle priporoča Gostilno Tonček v Beltincih

Ime gostilne morda res napoveduje tipično slovensko kosilo z govejo juho, pečenko in praženim krompirjem, a že sodoben vhod v gostilno preseneti obiskovalca.

Ne, pri Tončku ne boste jedli klasičnega kosila. Okušali boste sicer pristne prekmurske okuse, ki pa so postavljeni na višjo raven. Gre za preplet nenavadnih kombinacij, ki v ustih ustvarijo popolno ravnovesje.

Prekmurska mlaka

Ne spustite 'tünke', pa jedi z ajdo ali njihovih juh, pustite se presenetiti s prekmursko mlako, za glavno jed pa si privoščite file divje svinje, ki ga na krožniku spremlja ogromno komponent. Prav nobena ne bo odveč! Mmm, odlično ...

Med jedmi priporočamo premor s sorbetom, strastnim sladokuscem pa pokušino Tončkovih sladic. Ne bodo vas pustile ravnodušnih!

Tonček

Ajda Hovnik Plešej
Fotografije: Maja Fister in promocijsko gradivo

Preberite še: 8 čudovitih stvari, ki jih moraš videti in doživeti v Sloveniji (super ideja za izlet)

Najbolj brano